Meghalt az anya cicamit tegyek?
Fel a fejjel, nem lehetetlen, simán megcsinálható, neveltem én is nem egyszer ilyen pici macskát fel.
Először is ezt olvasd el, támpontnak jó:
Annyit hozzátennék, hogy a kiscicák nem tudnak maguktól pisilni-kakilni, csak megfelelő inger hatására, ezt az anyjuk nyalogatással éri el.
Mivel nincs anyjuk, langyos vízbe mártott picit vizes papírzsepivel kell a kis feneküket törölgetni, mintha az anyjuk nyalogatná, akkor jön meg nekik a pisilési-székelési inger.
Az első hét nehéz lesz, de ha túljutsz raja, olyan macskáid lesznek akik szülőnek tekintenek és a legmélyebben bízni fognak benned.
Kuckómelegítést legeyzserűbben elektromos párnával is el lehet érni, vagy ruhába tekert melegvizes petpalckokkal, de azt sűrűn kell cserélni és ügyelni a megfelelő hőmérsékletre.
Még annyit, hogy a legfontosabb teendők sorban:
-Biztosítani a meleg kuckót, ne hűljenek ki, de ne is legyen nagyon meleg. A szegedi oldal 31-33 C-fokot ír.
Elektromos párna pl.
-első héten gyakori 2 óránkénti etetés, kis cumisüveg vagy fecskendő.
-gyakori vizes papírzsepis fenéktörölgetés, hogy tudjanak üríteni.
Ha ezek meg vannak, akkor nagy baj nem lehet.
mi 3 kutyakölyköt nevelünk 4 napos koruktól...kitartás!
nekünk akkor azt mondták, hogy kecsketejjel etessük őket, szóval azt kapták elég sokáig (langyosat)
a melegen tartás is nagyon fontos, ezt mi lámpával csináltuk
volt egy régi hatalmas nyúlketrecünk, oda tettük be őket, így nem tudtak elmászálni, és mindig sütötte őket a lámpa
a popsitörölgetés/nemiszervtörölgetés is nagyon fontos, meleg vizes ronggyal is lehet
ha a fecskendő már kevés neki akkor kis (egy) lukú cumi, később lehet 2-3 lukú is
Sok sikert, ez egy nagyon jó élmény bár nagyon nehéz is...de én még mindig örömmel gondolok vissza arra az időszakra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!