Mit csináljak a macsámmal? Kaparja a füle tövét
Egyszer már eljátszotta ezt, akkor lefertőtlenítettem és bekentem betadine-nal neki, de most megint egy kb 200ft-osnyi helyen a jobb füle tövénél véresre kaparta. Rendszeresen van fürdetve, nem bolhás, benti cicalevegőn az erkélyen van csak.
El fogom vinni orvoshoz, de a munkám miatt csak köv héten tudom, mert másik városba kell vinnem. AZ itteni orvos 'rendelője' nem valami bizalomgerjesztő... (cigánysor mögött egy garázssor...)
Van valami tippetek, hogy köv. hétig mit tudok vele kezdeni? Valszeg kedden tudnám elvinni...
nézz bele a fülébe. ha látsz benne barna trutyit akkor bizony fülatka és vakarni is fogja amig nem viszed orvoshoz.
viszont készülj fel, mert ha jól tudom a fülatkát nem egy kezelés kiirtani
Míg el nem jutsz állatorvoshoz, megpróbálhatod a népi gyógymódot fülgyulladásra, hogy frissen préselt kövirózsa vagy vereshagyma levét csepegtetsz a fülébe.
Ez hamar romlandó és erejét elvesztő lé ezért mindig frissen kell préselni.
Magamon próbáltam, amikor strandolás után feszített-fájt a fülem, és helyrehozta. Egyáltalán nem csíp a fülbe csepegtetve, attól nem kell tartani.
Mivel az atkák fülgyulladást is okoznak, ezért valószínűleg segít, amíg el nem jutsz állatorvoshoz.
köszi!
ami a cikkben volt, vlényköteles mind, ráadásul a gyógyszertárban nem is kapni nálun, rendelni kell, az meg 1,5 hét... a patikus tanácsára olajjal kitörölgettem, remélem lesz haszna.. ha nem, kipróbálom, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!