Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért támad rám este a 4...

Miért támad rám este a 4 hónapos macskám amikor aludnék?

Figyelt kérdés
egséz nap pörgetem, hogy estére fáradjon, de hiába. eddig nem csinálta. (két hete van nálnuk és brit rövidszőrű)
2009. dec. 24. 09:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Játszani akar! Finoman tudasd vele, hogy ilyenkor aludni kell, hamarosan meg fogja tanulni. Lökd egy kicsit arrébb, és ne foglalkozz vele. Egy idő után meg fogja érteni, de legyél vele türelmes, mert nagyon kicsi még.

(Hozzáteszem, nekem volt egy ideiglenesen befogadott cicám, akivel nem tudtam egy szobában aludni, mert folyton rohangászott, ráugrott a fejemre, stb. Nála nem hatott a nevelés, maradt a hálószobából kizárás. De a saját cicám nyugton van éjjel, és sokszor mellettem alszik.)

2009. dec. 24. 09:51
 2/4 anonim válasza:
75%

Nekünk is ezt csinálta. Vadászós kedvében van/csak játszik. Idővel, ha rászoktatod, lenyugszik. Mi egyébként ugrókötélre raktunk papírdarabokat, és azt húzogattuk, ő pedig élvezte a játékot és ráugrott. Ezt kb. fél órán keresztül, és ráfekszik a kanapéra vagy a radiátorra, és boldogan, mélyen alszik.

Örülök, hogy segíthettem

Pocok^^^

2009. dec. 24. 10:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én cicám is ezt csinálja!

Mikor lefekszek aludni és valahol megrebben a takró odaugrik , mikor a lábamat vagy a kezemet mozgatom elkapja!

Teljesen megbolondul! Sajnos ez a kiscicáknál előfordul ,de valószíbű hogy még felnem nőnek ilyenek maradnak!

2009. dec. 24. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

:)

...a macska már csak ilyen.

Éjszaka vadászik, egészen más napirend szerint él, mint mi (az enyém most itt alszik az ölemben!).

Ha el is alszik este, újra fel fog kelni, rohan egy kört, eszik, ha talál valamit, zajt csap, igányli, hogy foglalkozzanak vele, és újra lefekszik, és különösen igaz ez a fiatal macskákra.

Korral talán megszokja, hogy éjjel nem ordit, ha nincs kaja a tányérban, vagy nem ugrik fel a szekrényre, de zárt ajtót nem szabad hagyni előtte, mert oda feltétlenül az éjszaka közepén akar bemenni.

Vagy hangmentesen elszeparálod (igen kellemetlen éjszaka a ki vagy bezárt macsak ordítására felébredni :)),

vagy megvárod, amíg lenyugszik, és legalább csendben járkál a lakásban.

2009. dec. 26. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!