Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Normális ez a viselkedés egy...

Normális ez a viselkedés egy macskánál? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van egy 17 hónapos brit rövidszőrű keverék cicám, kb. 2 hónaposan került hozzám.

Mivel van a családban allergiás ember, ezért alapvetően kinti cica, naponta max. 1-2 órát van bent. Az utcánkban lakik egy másik cica, rozsdavörös színű, tarka keverék. Felnőtt, kb. 6 kilós, jókora macska. A gond az, hogy folyton támadja az én cicámat. Ha meglátja, hátulról nekiugrik, és leteperi. Egyértelműen nem játékból, hanem agresszióból teszi, mert puffog is közben. Gyakran besétál a kertünkbe, és azon belül is verekszik vele. Próbálkoztam már azzal, hogy nagy erővel elé dobtam egy követ, ráengedtem a kutyámat (aki egyébként kisebb mint ő, tehát kárt nem tehet benne, legfeljebb megkergeti), és magam is kergettem már el az utcából, de semmi sem használ. Minden eddigi cicánkra rászállt, és egyet kivéve mindet el is intézte (nem ölte meg, de jól megtépte őket). Normális dolog ez egy macskánál? Mit tegyek? Beleavatkozzak, vagy hagyjam, hogy elintézzék egymás között?

2009. dec. 21. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nos akkor megvan a megoldás. Ivartalanítsd és olyan nyugodt élete lest a cicának, hogy csak na. nekünk is ivartalanítva van és ad1 csönd van a ház körül és nem is bántják. Amúgy amit te látsz, az tkp egy szerelmi rítus.
2009. dec. 22. 20:38
 12/15 A kérdező kommentje:

Nah, csak most veszem észre lehagytam a lényeget.

A MÁSIK MACSKA IS NŐSTÉNY ÉS AZ ENYÉM IS!!!!

Ezért volt meglepő, hogy nekiugrik a "vörös".

2009. dec. 22. 21:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy a területért harcolnak???

Vagy ez hülyeség???

2009. dec. 22. 21:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem is a területért, hanem azért mert a hormonok dolgoznak. Mind a kettő hajt az erősebb hímekre. Csak úgy látszik a te macskád mindig alulmarad.Ha nincs mi termelje a hormont a másik macska nem érzi a vetélytársat benne.

Nem is beszélve, hogy nem kell állandóan a kismacskákkal bajlódni.

2009. dec. 23. 07:30
 15/15 A kérdező kommentje:

Hát az természetes hogy alulmarad, az a macska az utcán él, kb 6 kilós, az enyém fele annyi sincs, és lakásban tartották ott ahonnan hoztuk.

De ivartalanítani fogjuk.

2009. dec. 23. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!