Mennyire higénikus és egészséges?
A gyerekeknek azért gyengébb még az immunrendszerük egy felnőtthöz képest.
Ráadásul nem csak benti, de kinti cicát is írt.
Te sem utcai cipőben bújsz az ágyadba, és gondolj bele, te még viszonylag egy tisztább aszfalton, járdán mész. Macska kerteken át poros füves résztől mindenhova elkóborolhat.
Meg kell tiltani a macskának, hogy bizonyos helyekre menjen a lakásban, főleg fürdőhelység és a gyerekek éjszakai fekhelye.
Ne aggódj, a macska tiszta állat, gyerekek milliói nőttek már fel kinti macskákkal együtt és senki nem rettegett semmiféle betegségtől, mert alaptalan.
A macskát háromhavonta féregteleníteni kell, ez pár száz forintos tétel, két hét múlva meg kell ismételni.
A bolhák ellen a spot-on-t kell használni, havonta ismételni, így se bolha, se féreg nem fogja veszélyesztetni a gyerekeket.
Ha van alom, a gyerekek értelemszerűen ne nyúlkáljanak bele, illetve cicázás után ne nyúljanak a szájukba, evés előtt mossanak kezet, de gondolom ez alap. Így nem fognak elkapni semmit.
A cicát oltatni is érdemes, viszont a betegségek, amire az oltások szólnak, nem fertőzőek az emberre.
Annak semmi értelme, ha ritkábban féregteleníted, mert újrafertőződik. Akkor meg egyáltalán minek?
A spot-on-ok hatóideje is egy hónap általában. Azt is rá lehet tenni félévente, de csak egy hónapig lesz bolhátlan a macska, szintúgy nem sok értelme van. Vagy csinálja rendesen, vagy ne csinálja egyáltalán, ha neki nem fontos, de a kérdésből nem ez derül ki.
A féreghajtást egyébként én sem tartottam be, de nincs is kisgyerek a családban és elég nagy vagyok ahhoz, hogy ne nyúljak a macskaszarhoz. Azzal a "programmal", amit írtam, abszolút élősködőmentesen tudják tartani a cicát és az anyuka is megnyugodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!