Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak, ha 4-5 vagy...

Mit csináljak, ha 4-5 vagy ennél több kiscicát fial a macskám?

Figyelt kérdés
Tavaly a macskám 5 kiscicának adott életet, és ők nagyon leszívták szegénykémet. Most nem akarom, hogy nagyon lefogyjon az anyamacska. Várhatóan már csak órák vagy egy-két napja van hátra. Mit tegyek ha nagyon sok cica lesz? (4-5, vagy annál több? Lehet őket valamilyen tejjel szoptatni?

2014. ápr. 13. 17:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
Talán vidd el ivartalaníttatni.Az utolsó napig lehet.Egyrészt az ellés és az alom felnevelése lestrapálja az anyát,másrészt nem hiszem,hogy nagy szükség lenne még egy alom kiscicára.
2014. ápr. 13. 17:46
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
Vidd el ivartalanítani, ha szereted a macskád, még most is lehet. Látod te is, hogy mennyire megviselik a szervezetét a kicsik. Minden szülés éveket vesz el az életéből és növeli az emlődaganat, gennyes méhgyulladás kockázatát. Vannak halálos fertőző vírusok, amiket főleg nemi úton kapnak el, ezek nem gyógyíthatók. Az ivartalanítás 10 évvel is növelheti cicád életét! Ráadásul nincs szükség újabb kiscicák születésére, ezrével halnak meg az utcán. A macskák 90%-a nem kerül gazdához, nem élik meg az 1 éves kort sem. Hosszú szenvedés és kínok között betegségben elpusztulnak az utcán, éhenhalnak, megölik őket, megfagynak...stb. Lehet, hogy találsz gazdit a tieidnek, de azok a cicák az utcára született szerencsétlenek elől veszik el a gazdit, és a későbbiekben ők is szaporítani fogják a megszámlálhatatlan kóbor macska számát. Egyébként fel lehet őket nevelni tápszeren, de nem olcsó dolog, 2 óránként kell etetni őket, éjjel is. És soha nem lesz olyan immunrendszerük, mint egy olyan cicának, akit az anyja szoptatott.
2014. ápr. 13. 18:43
 3/21 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, de nem lesz ivartalanitva!!
2014. ápr. 13. 19:02
 4/21 anonim ***** válasza:
77%
Sajnálom a cicádat, hogy ilyen felelőtlen gazdája van és miattad fog szenvedni. :(
2014. ápr. 13. 19:14
 5/21 anonim ***** válasza:
73%

Bejelentem ,hogy ez a kérdés provokáló. TE MEG EGY H*LYE SZAPORITÓ VAGY!!!

Én önkéntes vagyok egy menhelyen ahová nap mint nap hoznak be olyan eseteket ,hogy elhányod magad. És a legtöbb ilyen eset utcára került cica alom.

Ha azt csinálnád amit én akkor nem itt pofáznál hanem fognád a lusta s*gged és mennél az állatorvoshoz ivartlanitásra.Szégyen!!!

Mit akarsz??Azt várod ,hogy valaki a vödör vizet ajálja???

2014. ápr. 13. 19:48
 6/21 anonim ***** válasza:
84%
A kérdésed és a kommentjeid alapján te vagy paraszt.
2014. ápr. 13. 19:51
 7/21 A kérdező kommentje:
Mensch!! Mi volt a kerdes? Hm? Az, hogy mit csinaljak, ha sok macska lesz? Nem az hogy hogy vigyem el ivartalanitani, vagy hogy ne....
2014. ápr. 13. 19:54
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
A leghumánusabb - ha már nem viszed el ivartalanítani a cicád - ha orvost megkérdezed és megfelelő pénzösszegért elaltatja a cicákat. De pár hónap múlva ismét jönnek a kiscicák és azokkal is ezt csinálod? Egyszerűbb ha nem jönnek....
2014. ápr. 13. 20:36
 9/21 anonim ***** válasza:
84%

Szerinted mit tudsz csinálni velük?Ha több IQ-d van,mint a szobahőmérséklet,rájössz magadtól,nem kell hozzá egyetem:elviszed őket a dokihoz és fizetsz az altatásért.ok macska évente kétszer is ellik,tehát évi két alkalommal.Az ivartalanítás olcsóbb.

A macskád meg 4-5 évvel kevesebbet fog élni így,hogy futószalagon ellik,de gondolom ez nem érdekel.A többi paraszttól majd kapsz úgyis ingyen másik szerencsétlent,akit tönkretehetsz.Egyáltalán mi a ráknak neked macska,ha sajnálod rá a pénzt?

De még ingyen is megoldható az ivartalanítás:a szomszédban meghalt egy néni,5 ivaros lány macska maradt utána,ebből 4 előrehaladott vemhes.Érdekes,én el tudtam vinni INGYEN egy állatvédő szervezet segítségével mind az ötöt megműttetni.Mindez 2 héten belül.Az egyik,akiről azt hitték,vemhes,olyan szintű gennyes méhgyulladásban szenvedett,hogy majdnem meghalt a műtőasztalon.Túlélte,de ha nem műtik meg,1 héten belül borzalmas kínok között meghal.

Szóval meg lehet oldani,csak akarni kell.

2014. ápr. 13. 20:44
 10/21 A kérdező kommentje:
Rendben!
2014. ápr. 13. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!