Függ a macska fajtájától, hogy energikus-e vagy lusta?
Nem csak a fajtától, de egyéntől is függ. Nekem van 4 valószínűleg testvér cicám (árokpartra, zsákba voltak kidobva, onnan szedtem őket össze, mind a 4 kb 3 hetes volt), mindegyik kifutóban. Az egyik még kifutón belül is képes egereket, cickányokat összeszedni, ketten elvannak, játszanak, futkoznak, fára másznak, a negyedig meg egés nap alszik, sütteti a hasát a napon :) mind a 4-en egyszerű házimacskák. Korábban volt egy bengáli cicám, na ő aztán mozgékony volt. 14 éves korában is futott a labdái után,mint egy bolond kölyök. Volt mellette egy perzsa cicu, na ő meg a másik véglet. Aludt, a gyerekek úgy pakolták, ahogy akarták, egy végtelen nyugodt jószág volt.
Tehát igen, függ a fajtától is, de ugyanúgy, mint az embereknél, fajtán belül is más mértékben aktívak. Legnagyobb "szórás" talán az egyszerű házimacska esetében van, szerintem a tiéd és a mamádé is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!