Mit tegyek, hogy ne dobja ki folyton a macskámat?
Még a szüleimnél élek. Van egy 9 hónapos Sziámi cicám. Benti cicus. Az a baj ,hogy amig én dolgozok ,apám mindik kidobja szegény cicát az udvarra. És ez nem is lenne baj ha nem erőszakkal tenné és jó környéken laknánk.A múltkor például ugy jött haza a kis Mici ,hogy a hátsó lábán egy 6 centis nyilt seb volt. Az előtt meg a füle szakadt le.Feltételezem ,hogy kutya csonkitotta meg mivel a cicus ivartlanitva van. A kezelések nagyon sokba kerülnek ezért is kérem apámat ,hogy ne dobja ki állandóan a macsekot. Aztán ha megkérdezem ,hogy miért van kint megint akkor azt válaszolja ,hogy ki akart menni nagyon.(a szép időre hivatkozik)De akkor ,hogy hogy amikor én itt vagyok,mint ma is és szép idő van akkor nem akar kimenni egyáltalán. Meg anyám el is mondja nekem mindig ,hogy mi történik amig nem vagyok otthon.A másik meg ,hogy ez az idő alatt mindig mocskt ad neki enni amitől aztán össze fossa az egész lakást. És ő még engem hibáztat. Mit tegyek???Volt már valaki hasonló helyzetben??
Kép a cicáról: [link]
A macskák a nap nagy részét átalusszák.
A legjobb megoldás az lenne ha a szobád ajtaját zárni lehetne kulccsal, és amikor elmész a macskát bezárod a szobába. Ő aludni fog.
Az evésről meg annyit, hogy egy egészséges macskának naponta 2x kell adni enni. Reggel és este. Napközben nem. Nem árt ha ezt elmondod apádnak.
Komolyan, szegény cicát sajnálom, mert így olvasva apád mérhetetlenül utálhatja.
De édes! :)
Figyelj, hát édesapádon sajnos(!) nem tudsz változtatni, ezért azt a helyzetet kell alapnak venni, hogy a macska reggeltől-délutánig kint lesz. A pincében biztonságban van, deeee..... Akkor már nem lenne jobb neki, ha vennétek egy kutyaházat, hámot, meg egy hosszú pórázt és akkor legalább az udvaron belül tudna mászkálni, de elcsavarogni nem? Mit gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!