Volt a lánycicátoknak bármi komplikációja ivartalanítás közben/után?
Személyes tapasztalatokat várok.
Pénteken viszem a cicót, és nagyon aggódom érte. :(
Az altatás mellékhatásait ismerem, van egy idősebb fiú cicám is, ő már rég ivartalanítva lett. Csak hát ugye nekik egyszerűbb a dolog, akkor nem is aggódtam ennyire. Emlékszem, nem tudtam hogy vizelettartási problémái lehetnek, úgyhogy az ágyban aludt a takaró alatt az ölemben. Egyszer csakvalami meleget érezteem... Szegénykém úgy megijedt, nagyon sajnáltam. de nagyon aranyos volt a megszeppent kis pofija. :)
Péntek este viszem, hétfőn már mennem kell dolgozni. Szerintetek elég ha hétvégén maradok itthon vele? Hétfőn már nyugodtan magára hagyhatom?
Remélem, nem ellenérveket keresel az ivartalanításra...
Nekem van egy rémtörténetem, de NÁLATOK NEM LESZ SEMMI BAJ!!!
Amikor az első lánycicámat ivartalanították, a doki azt montdta, különítsem el a fivérétől, nehogy bepróbálkozzon nála, és biztosítsak számára teljes nyugalmat, és én így is tettem. Bezártam szegény kis tölcsérfejűt egy külön szobába, raktam neki ágyikót, kaját, vizet, stb (10 percenként rohangásztam leellenőrizni, biztos jól van-e, emlékszem, nagyon sírt szegényke..., szóval a teljes nyugalom nem egészen stimmelt). Másnap reggel arra mentem be, hogy a macska a szoba közepén fekszik a parkettán, és a varrat felszakadt, a kis belei meg a padlóra voltak fordulva. Frankón nem volt egy szép látvány, azt hittem, ott hal meg a szemem láttára. AZONNAL hívtam a dokit, aki jött is, és egy törölközővel szedte össza a kis nyomorultat, és egy SPAR-os szatyorban vitte el a beleivel együtt.
Persze, engem vádolt, biztos leszedtem a tölcsért, a macska meg feltépte a varratokat, én meg hiába bizonygattam, dehogy, hozzá sem értem a tölcsérhez!
Utólag bevallotta a doki, 10 fillért nem adott volna a macska életéért, mikor elszállította. Még aznap este visszajött a kicsike törölközőstül, már összevarrva, és egy hét múlva semmi baja sem volt.
A történet 5 éve történt, és ő volt az első cicám, akit tavaly nyáron vesztettem el, egy autó elcsapta, és onnan már nem tudott visszajönni hozzám. Sohasem lesz többet még egy olyan macskám, mint ő volt...
Most is van egy, de ő kandúr, és ő már az ötödik cicám. A negyedik is lány volt, szintén ivartalanítva, de vele nem volt semmi baj.
Így utólag azt gondolom (egy másik állatorvossal való eszmecsere után), hogy hiba volt az első cicának enni adni olyan kevéssel a műtét után, mert attól puffadt fel a hasa, és valószínűleg az szakíthatta ki a varratot.
Szó szót követ, tuti nem lesz baja a cicádnak, csak NE ADJ NEKI ENNI ELŐTTE KÉT NAPIG (mert az altatótól hányhat, és még meg talál fulladni, ezt is doki mondta), és UTÁNA még plussz EGY NAPIG sem (mert felszakad a varrat, ez saját tapasztalat...)!
22:49-esnek
Biztos szőrnyű élmény volt!!!
Viszont az előtte való két napig tartó koplaltatás nagyon sok!!! Nekünk az orvos mindg 12 orát szokott mondani. A műtét után pedig addig nem szabad se egyen se igyon, míg nem megy ki az altató hatása. Mert az altató hatása alatt nem tudja kontrolálni rendesen a mozgásait, így félrenyelhet és megfulladhat. A mi cicánk magától nem evett több mint egy napig, és utána is csak akkor, ha az ágyba vittük neki a kaját, ő meg feküdve csipegetett belőle --- biztos fájt szegénynek a sebe.
Nem elenérveket keresek, mindenképpen megyünk! Csak szeretnék mindenre felkészülni.
Rémes ami történt a cicáddal. :( De hál istennek ez nem hétköznapi eset, ilyet még soha nem is hallottam.
De nagyon jó hogy leírtad, mert erről azesetről újabb óvintézkedések jutottak az eszembe.
Van neki egy nagy ketrece, ugyanis amikor a lábát műtütték 3 hétig bezárva kellett tartani... Szerintem 1-2 napra most is bezárom oda, így a nagy cica sem macerálhatja, nem fog ugrabugrálni, és folyamatosan szem elött lesz.
Túl vagyunk rajta. Jobban viseli mint gondoltam. Hamar felébredt, most a szép nagy biztonságos lábadozóketrecében dőlőngél.
Mindenkinek köszönöm a válaszait! :)
Köszönöm a kérdést, nagyon jól van. :) Olyan mintha mi sem történt volna. Csak még zöld a hasa a fertőtlenitőtől, és ott a varrat. Ma már egész nap nélkülem volt itthon, és boldogan várt haza. :) Reggel ő ébresztett nagy dorombolva, és most épp egy csörgőlabdával játszik. :)
Már belátom, hogy túlaggódtam a dolgot. De nagyon szeretem a cicáimat, nekem ők a családom, boldoggá tesznek. Így ha lesz még cicám akit ivartalanítok valószínűeg pont ugyanennyire fogok aggódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!