Tényleg nem lehet a cicákat fürdetni? Ha igen miért? Mivel lehet tisztán tartani őket?
Figyelt kérdés
2009. dec. 13. 18:34
1/10 anonim válasza:
Lehet fürdetni öket, de amiugy a cica azért mosakszik, hogy tisztán tartsa magát. Tudtad hogy a macska nyelve tisztább mint az emberé?
2/10 anonim válasza:
miért ne lehetne? simán! csak vigyázni kell hogy a fülébe ne menjen víz! na meg az a cica ami nem szereti a vizet nehogy megőrüljön... amúgy azt hiszem hogy kisállat kereskedésben lehet venni cica tusfürdőt. minden esetre nem hinném hogy az emberi készítmény jó (már ha azt nézzük hogy lenyalogatja a bundáját)
3/10 anonim válasza:
Lehet őket fürdetni, nekem is van 2 és nyáron mindig megszoktuk fürdetni őket. Van erre külön "cicasampon". Csak vigyázni kell hogy meg ne fázzanak.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
Csak azért kérdeztem,mert vhol olvastam,hogy elvileg nem lehet.
2009. dec. 13. 18:49
5/10 anonim válasza:
Volt itt olyan aki hetente fürdette a macskáját, na az cseppet sem tesz jót neki. Akkor kell csak ha már koszos, büdös, nekem 3 éve vannak macskáim. Sosem kellett még fürdetnem őket mert tiszták.
6/10 anonim válasza:
Meglehet de nem szügséges.A macska a szőre tisztitása közben Dvitamint vesz fel a bundájáról
7/10 anonim válasza:
lehet őket fürdetni, csak nem biztos, hogy utána egyben maradsz(ha a cica nem szereti a vizet). az én cicám mondjuk szereti a vizet. de én csak akkor fürdettem meg mikor még kicsi volt, mert olyankor még nem tisztította magát, mert túl kicsi volt és ezért kicsit büdös volt. lehet kapni cicatusfürdőt az nem árt neki
8/10 anonim válasza:
Az egészséges cica (akár kinnti akár bennti) mosakszik, ezért nem kell fürdetni. Ha a cica bundája nem tiszta, akkor ott baj van!
9/10 anonim válasza:
Lehetni lehet fürdetni, de minek... A macska nagyon tiszta állat, folyton mosakszik. Egészséges macskának nincs is szaga.
A másik meg az, hogy egy macskát víz alatt tartani és besamponozni kész öngyilkosság... :-) Ha esetleg beleesne egy olajos hordóba, akkor persze kel a fürdő, de egyébként haláláig egyszer sem kell víz alá tartanod.
10/10 anonim válasza:
Ha kiskora óta fürdeted (kiskor = 2-3 hónapos), akkor megszokja.A hosszúszőrűeket akik kijárnak igenis kell fürdetni hetente de a többi fajtát/bentieket felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!