Spot-ont és bolhanyakörvet leszámítva van még valamilyen megoldás macskáknak a bolhák távoltartására?
Figyelt kérdés
Öt macskám van, Advocate Cat cseppeket szoktam venni nekik (majdnem 15 ezer forint összesen), és gondoltam, megkérdezem, hátha ti tudtok valami olcsóbb megoldást. Bolhanyakörvet semmiképp nem szeretnék, mert kijárósak, és frászt kapnék, hogy fennakadnak valahol.2014. márc. 4. 22:33
1/8 anonim válasza:
A bolhák fürdetés alatt is kijönnek a szőrből és a víz tetején úszkálnak.
2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de az megelőzésre nem jó, csak már bolhátlanításra. És mivel nagyrészt a lakásban vannak, odáig nem szeretnék eljutni. Ha csak lakásban lennének, nem lenne honnan elkapniuk, de kijárósak, más macskákkal is találkoznak. :)
2014. márc. 4. 22:42
3/8 anonim válasza:
A Forestoval nem tudnak fennakadni, mert nyúlik, illetve nagy erő kifejtésénél szakad. Hosszútávon olcsóbb, mint a spot-on.
4/8 anonim válasza:
Semmiképp se használj rá Nyakörvet! Lehet kapni szorófejes bolha és kullancs írtó sprayt is. Menj be az állatpatikába és érdeklődj.
5/8 anonim válasza:
Pl. Frontline spray, Effipro spray 1 havi hatással.
6/8 anonim válasza:
Kullancsra spray-t?? Tudtommal bármi anyagtól, ami fullasztja a kullancsot, elkezd a kullancs öklendezni, pontosan evvel elősegítve a ferőzésveszélyt...
Ezért a kullancsot csipesszel kell kiszedni, mégpedig a fejnél fogva.
Ha megelőzsésre spray-zel, akkor is előfordulhat, h észre nem vett kullancsra kerül, sajnos...
7/8 anonim válasza:
Igen spray, állatorvosok is használják. Nem egyszer vittem dokihoz tele kullanccsal cicát, befújás után potyogtak le tőle. És mivel a szer felszívódik a véráramba, utána védettséget is biztosít.
8/8 A kérdező kommentje:
Most kaptak végül spot-ont, de legközelebb kipróbálom a sprayt. Egyszer már szóba jött az állatpatikában, de azt mondták, hogy legalább két-három helyen kell befújni vele az állatot, és ugye macskán nehéz több olyan helyet találni, amit nem tud lenyalni.
2014. márc. 5. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!