Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet a baj?
Párom szüleinek cicája egyik napról a másikra nagyon tönkrement. Az ügyeletes állatorvos altatást javasolt, nem fogadták el. Most nyugtatózzák, fájdalomcsillapítják.
Kórképe: kába, kedvetlen, étvágytalan. Ki van száradva, viszont nyáladzik és csámcsog. Lázas, mozgása merev, koordinálatlan, hol egyik, hol másik pár végtagjait húzza. Légzése szabálytalan.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lett a vége? Mi lehet/ nálatok mi volt a baj?
Aggódom a cicáért, mert nagyon hozzánk nőtt. Hétfőn elviszem a saját dokinkhoz, hátha ő okosabb, mint az az ügyeletes bunkó (tényleg nagyon bunkó volt). Sajnos haza nem hozhattam, ugyanis itthon is van egy cica, meg 2 kutya, nem kockáztatnék meg egy esetleges fertőzést.
Pasztát vittem neki, meg kötöttem be infúziót. nyugtatót azért kapott, mert bolyong össze-vissza, néha megijed és fúj, próbál elszaladni. Szerencsére van némi gyakorlatom, 15 éve foglalkozom társállatokkal. Az én cicám szerencsére be van oltva minden ellen, 2hete voltunk vele átfogó vizsgálaton meg megkapta az évente ismétlődő oltásokat.
Még nem beszéltem ma párommal, rövidesen felhívom, hogy üljek-e autóba és vigyem-e a cicát.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!