Kicsit szerintem megfázott a macskánk, néha ilyen tüsszentős-köhögést csinál. Mit adjak neki, hogy jobban legyen?
Sokféle betegségre utaló jel lehet...
Az én cicámnak tavaly volt ilyen gondja, alig keveredett ki belőle. Orrüreg gyulladása volt. Ez olyan, mint amikor a gyerekeknek fel kell szúrni az orrát. Csak ugye a cicáknak nem lehet, és ezért nagyon nehezen gyógyul.
Az én cicámnak kétszer hétnapos antibiotikumkúra segített. Fontos tünet ennél a betegségnél, hogy a tüsszentéskor távozó váladék szürkés-zöldes. Ha ilyen a cicádé is, akkor biztos gyulladás van.
Én azt tanácsolnám, hogy elsőkörben adj neki paxirasolt. Azt a kis bogyót nyolcadold, és reggel este egy nyolcadot adj a cicusnak. Ez segít fellazítani a váladékot, így könnyebben ürül. Ezen kívül kamillás gőzölés is roppant jó. Én ezt úgy csináltam, hogy a cicust bezártam a hordozójába. Forraltam kamillát, a hordozó mellé raktam, majd az egészet letakartam egy lebedővel. A doki azt mondta, amikor ezt javasolta, hogy a cica nem fogja szeretni az illatot. Hát az enyém teljesen nyugodtan viselte.
Szóval elsőkörben ezekkel probálkozz. Ha nem javul illetve romlik az állapota, akkor azonnal doki. Ha javul, de visszaesik, akkor is doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!