Mit tegyek a macskám sebeivel?
Az én macskámnak éppen most múlt el hasonló gondja.
Ha van otthon hintőporod, akkor fogj egy tiszta fültiszító pálcikát, tegyél rá hintőport, és ezzel "pamacsold" be a kérdéses területet. Enyhíti a viszketést és a talcum (ez van a hintőporban) inert anyag, nem lesz tőle semmi baja a macskának.
Ha sebhintőporod van, az is jó rá.
Ja: ne kösd be a sebet semmivel, mert ez irritálja a macskát és mindenáron le fogja szedni a kötést. Mivel úgyis leszedni, közben kaparja is magát, tehát újragenerálja a problémát.
A) visszaviszed ugyanoda, de viszed a macskát is
B) elviszed máshova
De orvos lássa.
Én eddig egyébként úgy tudtam, hogy a gombás elváltozások a macskán tipikus esetben nem viszketnek. Mindenféle más is lehet, nekünk pl. rühes volt a macska. Mikor elvittük, még csak szőrhiányok voltak rajta, de már akkor közölték, hogy rühes. Csodálkoztunk is rajta, mivel nem volt sebes stb. csak szőrhiányos. De mondta az orvos, hogy így kezdődik, majd később vakarja szét. Valóban, két alkalommal kapott egy injekciót kapott, és el is múlt.
De különben én nem értem, hogy miért kérdés, hogy nem javul a macska, akkor vissza kell vinni. Ezt minden kezelés végén az orvosok is elmondják eddig akárhány helyen jártunk, hogy XY időn belül ennek látszani/javulni kell, ha nem, akkor vissza kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!