Most kaptam egy kiscicát, és van egy 1 éves tengerimalacom. Ez jelenthet gondot?
A cica nézegeti, meg próbál benyúlni a ketrecbe, de sztem barátkozós szándékkal.
Egyébként a malac kb. akkora mint ő. Ha kicsi korától megszokja, akkor nem fogja bántani ha nagyobb lesz?Ketrecben vana malac, de azért jó lenne ha később nem folyton őt vadászná.
Az a baj, hogy a cica ösztönből vadászik, és sajnos/szerencsére általában a rágcsálókra... A te esetedben sajnos, hiszen egy másik kedvenc lesz a célpont, másnak meg szerencsére, akinek mondjuk egere van a kamrában...
Az a meglátásom, hogy a cica éppen ezért soha nem fogja tudni "barátként" szeretni a malackát, ezért nagyon vigyázz a kis barátodra, mert egy óvatlan pillanat, és megtörténhet a baj (még akkor is,ha te is a szobában tartózkodsz). Ha néha szeretnéd kiengedni a malacot szaladgálni, akkor csukd ki a szobából a cicát, ám ha a cica benn van, soha ne engedd ki a malacot. Sajnos csak ennyit tehetsz... Nekem törpenyuszim van együtt a tengerimalaccal, dehát mint tudjuk a nyúl nem ragadozó, így könnyebb a helyzet.
Nálunk az a megoldás, hogy a malac olyan magas helyen van, ahova a cica nem tud feljutni, ergo nem éri el. De a mi 15 hetes macssekunk is nézegeti:-) Multkor odatettük, de barátkoztak, és a malac is barátsággal fordult a cica felé.
Az állatorvos azt javasolta, a malacot is vigyük el féreghajtásra, mert bár nem látszik rajta semmi, lehetnek benne élősködők.
Amúgy ha a malac akkora mint a manyek , szerintem meg tudja védeni magét, főleg ha mozgékony is.
De azért vigyázzatok
Ha még tényleg kicsi a macska, akkor megszokhatja; ámbátor ilyen esetben is előfordulhat, hogy később nekitámad. Ha már nagyobbacska, akkor nem valószínű, hogy valaha is békén hagyná.
Hogy ez jelenthet-e gondot? A tengerimalacnak biztosan okoz pár álmatlan éjszakát. A macskának semmiképpen. :)
szia!
nem jelenthet gondot mert ha egy jó ketrecben van akkor a macska nem fogja bántani inkább csak megvizsgálja
Szerintem ez macska és kor függő. Én úgygondolom, hogy ha még kicsi a cica, akkor lehet hogy össze tudod szoktatni őket, de ha már elmúlt 5-6 hónapos akkor már annyira nem egyszerű (hangsúlyozom hogy nem lehettetlen csak egy kicsit nehezebb).Esetleg ha valahogy meg tudod oldani akkor nem kéne beengedni a cicát, abba a szobába ahol a malacod mert,jobb félni mint megijedni.Lehetőleg olyan ketrecet vegyél vagy csinálj neki ahol nem vagy csak nehezen tud benyúlni a cica. Figyeld meg hogy amikor benyúl akkor ki ereszti-e a karmait!? Ha igen akkor nem biztos hogy csak barátkozni akar.
Remélem hogy ezek az ötletek hasznosak lesznek neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!