Vajon haza találhat?
Figyelt kérdés
Tőlünk 8 km-re adtunk ajándékba egy cicát,aki 7 hónapos volt. Még aznap megszökött onnan. Szerintetek befogadták,haza indult,vagy bement az erdőbe? Nagyon hiányzik.Rossz döntés volt elajándékozni. :(2014. febr. 14. 20:20
1/9 anonim válasza:
Bizony ha hozzátok kötődött nagyon hazamehet. A macska gazdafüggő azaz ha elég nagy már nem tudja megszokni olyan hamar az új helyet, vágyna a régi területére vissza. Mivel új környezetben van, nem hinném hogy befogták volna, ha meg van rémülve lehet bemenekült az erdőbe, de haza is mehet szépen lassan vissza hozzád!
2/9 A kérdező kommentje:
Ez már a 8.napja. Honnan tudja,hogy merre kell hazajönni? És mit talál élelmet az erdőben? Nagyon sírok,nem bírom már.
2014. febr. 14. 20:29
3/9 anonim válasza:
Ne izgulj, hallottam több olyan történetet is, hogy a cica hetek múlva ment haza. Rakjatok ki kis plakátokat, hogy eltűnt a macska, illetve nézegesd az állatmenhelyes honlapokat, hátha véletlenül valaki megtalálta és odavitte. Ilyenkor mindig ki szokták rakni a gazdátlan állatokat fényképpel.
Nagyon drukkolok, hogy meglegyen!
4/9 anonim válasza:
Nem az elajándékozás volt rossz döntés. Kinti vagy benti cicának vitték el? Sokan nem tudják, hogy a kinti cicák esetén is szükséges egy szoktatási időszak (pár hét), amikor bezárva kell tartani, hogy megismerje, megszokja az új otthonát. Ott nem tud kötődni semmihez, nincsenek ismerős dolgok, ismerős szagok.
5/9 A kérdező kommentje:
Ő benti cica volt. Néha-néha kiment szétnézni,de azonnal jött is vissza az ablakba,hogy engedjem be. Aki elkérte,azt ígérte arany élete lesz a cicának. Másnap rákérdeztem,hogy na mi van a cicámmal? Azt mondta jól" van,egy műhelyben van bezárva. Gondoltam ez így nem lesz jó,hiszen ő egy kanapé macska,és megkértem a nőt had nézzem meg. Kitérő választ adott. Akkor döbbentem rá,hogy talán kiengedték,és ki tudja merre van már.Hát így is lett.Hazudozott végig. Minden nap plakátolunk,az újságban is benne van. A csajt minden nap megkérdezzük látta-e,de őt nagyon nem érdekli. Kivagyok teljesen.Így még soha nem szenvedtem. 9.napja keressük.
2014. febr. 15. 10:12
6/9 A kérdező kommentje:
A menhelyesek tudnak róla,hogy keressük.Szóltunk az állatvédőknek is. Ha az erdőbe ment akkor semmi esélye a túlélésre.
2014. febr. 15. 10:14
7/9 anonim válasza:
Nyugodj meg, egy 7 hónapos cica már bőven ellátja magát, talál magának élelmet. Amikor még kicsi voltam az egyik cicánk elkapott egy gombás betegséget, de a szüleim már nem tudták kezeltetni tovább, ezért elvitték 10km-re egy hétvégi házas környezetbe, ahol sok cica élt és ellátták őket. 3 hét múlva jelent meg a cicánk az udvaron meghízva és makkegészségesen. Nem tudom hogy hogyan csinálják, de hazatalálnak, és ne feledd, hogy ragadozók, tudnak vadászni.:) Kitartást!
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,bárcsak minden úgy lenne ahogy leírtad. Éjjel 2 kor már felriadok,hogy van a cicám? Miért adtam oda? Él-e még.... és teljesen kikészültem. Bízom benne,hogy viszont látom,ha meg nem..akkor a kutyájuk ölte meg csak tagadják.
2014. febr. 17. 14:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!