Tényleg a macska érdeke az azonnali és feltétel nélküli ivartalanítás?
Én hagytam egyszer szaporodni a macskáimat, és nem "urban legend" alapján, hanem mert minden élőlény természetes és alapvető ösztöne a szaporodás, a SAJÁT genetikai állományának továbbörökítése.
Tisztában vagyok vele, hogy a macska igen szapora állat, de ez már több százezer éve így van...
Miért nem a kóbor állatok ivartalanítását szorgalmazzák az állatvédők, miért azokra vannak rászállva, akik felelősen tartják, gondozzák az állataikat, és egyszer-kétszer hagyják szaporodni, ellenőrzött körülmények között?
# 11: Tudom, hogy nálunk az a szokás, amit írsz, azért írtam, hogy tőlünk nyugatabbra már felhagytak ezzel a menetrenddel, mert csak újratermeli a kóbor állatokat. Amiről én írtam, az viszont nem termeli újra.
Egyébként jelzem, hogy a hajléktalanok is, ha megkérdezik őket, a menhelyek helyett inkább a hajléktalan létet választják (beszéltem nem egy hajléktalannal, akik elmondták, hogy soha nem mennének tömegszállókra, bár szeretnének kikerülni a hajléktalan létből, de nem ezen az áron!).
Az a baj, hogy a kóbor macskákat senki nem kérdezi meg, hogy ők mit szeretnének... Mivel a macska egy vadászó ösztönlény, igen jól el tud élni évekig, vagy évtizedig kóbor üzemmódban is. Az általam említett gyakorlat erre alapoz, és működőképes, a macskák életét végigkísérik.
Az itteni rendszerben is ugyanannyi kóbor állat van, annak ellenére, hogy befogdossák őket. Meg a másik gyakorlatban is ugyanannyi van, csak ott nem mindig újak, hanem ugyanazok az állatok, akik megszokják azt az életmódot, sőt, megkockáztatom, még élvezik is. (Azért nem kell ám félteni a macskákat! Amelyik gazdit akar, az fogja magát és beköltözik valahova. Megszámolni sem tudnám, hány ilyen önkényes lakásfoglaló macskám volt már életemben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!