Befogadtunk egy kiscicát. Tanácsok?
Figyelt kérdés
Egész nap enne (eszik), nem lesz tőle baja, nagyon nagy a hasa. Picike, kb 2-3 hónapos lehet. Mikor kell elvinni először az orvoshoz? Kellenek oltàsok? Nagy a körme, tudom még túl kicsi hogy visszahuzza de nem vágatni mint a kutyáknál?2014. febr. 9. 13:38
1/11 anonim válasza:
Hétfőn vihetitek orvoshoz, ne etessétek egész nap, olvassatok el pár cikket kismacska és felnőtt macska tartásával kapcsolatban.
Ha szobacica lesz, néha vághatjátok a körmét, hogy kevésbé akadjon be a bútorba. Nekünk van egy rögzített fatuskó az egyik sarokban, azt használja kaparófának a körmei koptatásához. Kinti cica körmét ne vágjátok, mert akkor se mászni nem tud, se megvédeni magát, ha más macskákkal v kutyával összetűzésbe kerül.
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ . Akkor nem hagyom elől a az etetőt. Ezzel leszegy kis gond mivel van egy kutyánk is ( a cica nem akar barátkozni viszont a kutya előző gazdàjànàl volt cica is igy nem bántja őket), a kutya megszokta hogy kint marad a kajája eszik amikor akar, mert sokszor nem ette meg reggel igy ott lett hagyva neki. A cica meg mindent megevett :/ igy nem tudom hogy fogom mindkettöt a saját tàljàhoz szoktatni, főleg hogy a kutya is egyen anélkül hogy a cica megenné előle.
2014. febr. 9. 13:48
3/11 anonim válasza:
Én a helyedben azonnal vinném orvoshoz, hogy csekkolja a ciccet és elmondja, hogy mikor kéne oltatni.(főleg ha utcáról fogadtátok be). Amúgy nem vagyok nagy expert, csak anyumnak volt cicája (kinti) és emlékszem, hogy őt vittük évente veszettség ellen oltatni.
4/11 anonim válasza:
Minden esetre azért még az első pár hétben tartsátok bent. Azért is lehet nagy a hasa ,mert férges. kérjetek a dokitól féregirtót. Pár száz forint. Oltások is kellenek később pedig az ivartalanitás ha nem akarjátok ,hogy elszökjön.
5/11 anonim válasza:
Én megfűrdetném, és levágnám a karmát,hétfőn orvoshoz vinném,mert a benti macskának is kell oltás,és napi 3x elég ennie
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor hétfőn elviszem a dokihoz.ha esetleg megbirnàm mosdatni akkor utána hogy szárítsam meg?
2014. febr. 9. 15:09
7/11 anonim válasza:
nem fontos a fűrdetés,csak ha melegben tudod tartani.Ha belerakod a vízbe,próbáld ott tartani,amíg megnyugszik,a fülébe ne menjen víz,és törölközővel bebugyolálni.A hajszárítót nem biztos,hogy tűri.
8/11 anonim válasza:
Ha esetleg a karmát le akarod vágni, ott nagyon figyelj, hogy csak a végét vágd le kicsit és oda ne vágj bele, ahol már egy kicsit rózsaszín, mert azt nem szabad, mert az már fáj nekik.
9/11 Kor-Nelly válasza:
Sosem vágtam egyetlen macskámnak sem a körmét. De, ha valami okból le kéne, én inkább szakemberre bíznám. Én, ha enni kért, mindig adtam, bár lehet, hogy ez hiba....Ha elviszed orvoshoz, ő pontosan el fogja mondani, hogy milyen oltásokat, féreghajtót, bolhairtót ajánl a cicusnak. Én télen sosem fürdettem macskát, nyáron is ritkán, nagyon tudnak fázni.
10/11 A kérdező kommentje:
Akkor inkabb ràszànom azt a pénzt és megcsinàlja szakember a fürdetést köröm vágást. Köszönöm a válaszokat mindenkit felpontoztam.
2014. febr. 9. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!