Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tényleg az állatok is elkaphat...

Tényleg az állatok is elkaphatják a H1N1-et?

Figyelt kérdés
ezt olvastam egyujságban....meg még az lenne a kérdésemhogy ha a macskám lakásban él, ki sem megy, akkor lehet-e baja/beteg, mert még nem vittük el orvoshoz...másfél éves a Cica nagyon szép fényes a szöre, játékos kis hülye:).Szerintetek?
2009. dec. 6. 22:35
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Akkor kezdj gyanakodni ha a macskád túrja a földet és moslékot kér ebédre.
2009. dec. 6. 22:40
 2/8 A kérdező kommentje:
nem idióták vélemeényét kértem, nem aggódom
2009. dec. 6. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Hát akkor max tőled kaphatja el. Amúgy azt olvastam, hogy kutyákra is ráragasztható, a macskát nem tudom. Csak úgy az égből nem fogja elkapni, ha csak veled találkozik, az meg csak feltűnik, ha beteg vagy, akkor ne nagyon tutujgasd a macskát, hátha nem ragad rá.
2009. dec. 6. 22:58
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Irónikus, hogy leidiótázod az első válaszolót, holott te nem érted, amit mond...

A vírusok általában fajtaspecifikusak, a H1n1, mint sertés influenza (na vajon honnan a név) nem terjed csak úgy át mindenre állatfajra. Kivéve persze ha mutálódik, de ennek esélye igen csekély.

2009. dec. 6. 23:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen. Találták már meg pulykában, macskában és vadászgörényben is. De nem Magyarországon. Ettől függetlenül itt is lehet.
2009. dec. 6. 23:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, állatok is elkaphatják az influenzát. Nem csak a disznókórt, hanem bármi más emberi betegséget is. Én ezt már megkérdeztem, csak hörcsögökre vonatkozóan. Ha körültekintő vagy, amikor beteg vagy, akkor nem fogja elkapni tőled. Viszont ha elkapja, akkor rá súlyosabb hatást fejt ki, mint rád. Mérettől függően. Egy hörire az influenza halálos lehet.
2009. dec. 7. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:
én ugy tudom hogy ha egy fertőzött ember megsimogatja akkor átviheti ha te is megsimogatod. De ez sem túl valószínű. Tehát inkább nem.
2009. dec. 7. 21:06
 8/8 anonim ***** válasza:
amugymeg ne a h1n1 miatt féltsd ha másfél éves és még nem volt dokinál sose inkább azért aggódj, hogy még életében nem féregtelenítetted és nem oltottad és ivartalanítva sincs.
2009. dec. 7. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!