Titeket is kiforgatnak a felelőtlen macska tartók?
Figyelt kérdés
Egy viszonylag kis városban élek és itt nem szokás:
-Állatrvosi ellenőrzésre vinni a cicát
-Beoltatni
-Bent tartani
-Táppal etetni
-Ivartalanitatni
Nekem már a fejem búbja tele van ezzel ,hogy amikor eljönnek hozzám elkezdik kérdezgetni ,hogy ,hogy tudom bent aartani meg miért költök rá annyir mert az csak egy macska.
nálunk is ilyen a hozzáállás, mindig is ilyen volt. sőt, amikor nagymamám velünk élt, állandóan zsémbelődött és beszólogatott. mert ő vérbeli falusi földműves és milyen dolog már a macskának gondját viselni..! gyakorlatilag csak akkor hagyta abba a morgást, amikor közöltük vele, hogy pl. a féregtelenítésük az Ő érdekében (is) történik.
2014. jan. 25. 11:30
2/8 anonim válasza:
Meg kell nekik mondani, hogy "ez nem csak egy macska, hanem AZ a macska, amelyikért én személyes felelősséget vállaltam, hiszen az enyém". Bár egy bizonyos intelligenciaszint alatt falra hányt borsó... Végső esetben megmondanám, hogy ez a magánügyem, ha a kommentárjaikra kíváncsi leszek, majd szólni fogok. Tudod, "ne kezdj el idiótákkal vitatkozni, mert lehúznak a szintjükre, és ott legyőznek a rutinjukkal". Primitív emberektől jó távolságot tartani, ha van rá lehetőség.
2014. jan. 25. 11:32
3/8 anonim válasza:
ugyanez a helyzet itt is. az előzőnek igaza van, egy bizonyos intelligenciaszint kell ahhoz hogy valaki felfogja miért nem jó a macskát az asztali maradékkal etetni.
2014. jan. 25. 16:15
4/8 anonim válasza:
Nekem meg azokkal van tele a hócipőm akik minden áron beledumálnak abba hogy hogyan tartok állatot. Mintha csak ez az agyonpátyolgatás volna a megfelelő. Egyszerűen undorító, hogy szerintetek csak az a jó gazdi aki minimum 2000 Ft/kg-os táppal eteti a macskát/kutyát és még véletlenül se engedi ki a gonosz külvilágba.
Az én macskám kint van, naponta vadászik és tudod mit szerintem százszor boldogabb mint a betegre pátyolgatott kis kedvenceitek. Ez ugyanis a természetes élete. Ha egyáltalán hajlandó tápot enni akkor tudom, hogy nem sikerült a vadászat, a lakásba bejönni meg nem is akar.
Ja és féregtelenítem, nem ez a bajom. Annyit költesz rá amennyit akarsz a te dolgod, de milyen alapon nézed le azt aki nem tudja/akarja mindezt megtenni. Süt a szövegedből ez a felsőbbrendű vagyok mint te mentalitás.
Nyugodtan lepontozhattok, ez a véleményemen mit sem fog változtatni.
2014. jan. 26. 00:39
5/8 A kérdező kommentje:
Várom még a válaszokat!!Az eddigieknek köszi!!Utolsó!!Mind a 2 oldalon mindig lesznek szkeptikusok.
2014. jan. 26. 10:47
6/8 anonim válasza:
Kedves 00:39-es, szerintem aki egy macskáért felelősséget vállal, az legalább ivartalanítsa (ha nem tenyészállat), etesse, és gondoskodjon az állatorvosi ellátásról (oltás, féreghajtás, akut problémák kezelése). Hogy a macska kint szeret-e lenni vagy bent, vadászik-e vagy nem, és mennyire drága tápot kap, az részletkérdés. Viszont az alapvető gondoskodás (lásd: fentebb felsoroltak) elvátható minden gazdától. Az volt a benyomásom, a kérdezőnek nem az a baja, hogy más mit (nem) csinál, hanem hogy belekotyognak abba, Ő mit csinál a SAJÁT macskájával a SAJÁT költségére.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!