Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miértem eszi a tápot?

Miértem eszi a tápot?

Figyelt kérdés
Nem rég találtunk egy 6 hónapos kiscicát! 3 napig alutasaskos eledellek etettem de olvastam hogy a száraz táp sokkal egészségesebb tehát ma vettem neki! De alig hajlandó belőle enni egy keveset evett majd öntöttem rá egy kis vizet hogy megpuhuljon utána is evett egy keveset de nem nagyon ízlik neki! Mit csináljak? Hogy tudom rászoktatni?
2009. dec. 2. 15:23
 1/9 anonim válasza:

adj neki ételmaradékot...hátha azt megeszi...:)

az enyém is azt eszi és szereti

2009. dec. 2. 15:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Légy rafinált! Próbáld meg összekeverni a kétféle eledelt úgy, hogy kezdetben több az alutasakos az adagban, mint a száraz, aztán fokozatosan megfordítod az arányt, és végül talán már nem is kell neki a nedves étel.

Ha szárazzal eteted, az azt jelenti, hogy nem tapad rá a fogaira, nem képez annyi lepedéket. Azt nem tudom, egészségesebb-e, hmm. Adj neki sok vizet.

És vannak természetesen finnyás macskák is, akik képesek napokon át koplalni, ha nem tetszik nekik valami. Etesd őt változatosan, mert még száraztápon belül is váltogathatod a márkákat, ízeket, stb., így nem lesz túl elkényeztetett.

2009. dec. 2. 15:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én cicám soha sem ette meg a száraztápot és így is 17 évet élt a fogai is meglepően jó állapotban voltak a doki szerint.
2009. dec. 2. 16:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Tényleg jobb a száraz táp, táplálóbb általában. Mit vettél neki? Mert a rosszabb minőségű tápokat (Kitekat és társai) nem mindig eszik meg. Ami már szerintem elég jó, az a Purina One. A saját és a vendég macskák is azt eszik, eddig mindegyik szerette.
2009. dec. 2. 17:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Whiskas nem tudsz valamit ajánlani még a purina oneon kívül?
2009. dec. 2. 17:38
 6/9 anonim ***** válasza:
A Purina One jó minőségű táp és olcsó. Ha mást szeretnél neki adni, akkor a Hill's és a Royal Canin a legjobbak, de ezek nagyon drágák. Ha a pénztárcád engedi, akkor ezekkel jársz a legjobban.
2009. dec. 2. 18:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi !!!
2009. dec. 2. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Amennyiben tényleg kiscica, akkor kölyöktápot vegyél neki.

Az más arányban tartalmazza a tápanyagokat (ha jól vágom még több fehérje kell nekik mint a felnőtt cicáknak).

Csatlakozom az előttem szólóhoz, a keveréses technikával átszoktatás nekem is bevált :)

Tejfoga van még?

2009. dec. 2. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Fokozatosan szoktasd rá!!!! REggel és esete adjál neki alutasakosat, napközben pedig legyen elötte csak száraz. Az alutasakos adagját soha ne emeld!!! Rá fog szokni a szárazra.
2009. dec. 4. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!