Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mikrochip macskáknak? Kinek...

Mikrochip macskáknak? Kinek van? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Gondolkozok rajta, hogy kapnak a cicukáim, hogyha eltűnnek esetleg hamarabb megtalálhatóak lesznek. Viszont nem tudom hogy működik ez az egész. Az állatorvos minden állat chipjét le szokta ellenőrizni? Mert ha nem és valaki befogadta a cicámat és esetleg elviszi állatorvoshoz, de meg akarja tartani és nem szól hogy találta akkor hiába van chip ottmarad a befogadónál igyaz? Kiderülhet hogy nem az övé?
2009. dec. 2. 15:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a városban, ha bármelyik állatorvoshoz vagy az állatkórházba beviszel egy talált állatot, mindegyikőjüknek az első dolga az, hogy mikrochipet keres benne, hátha fellelhető a gazdi. Ha igen, akkor minél hamarabb értesítik az illetőt, és ha jelentkezik, hogy igen, neki hiányzik, visszakapja. Már volt ilyen eset, működött minden, láttam.

Szerintem az a hátulütője az egésznek, hogy az emberek többsége nem viszi állatorvoshoz a talált állatot, sőt, eszébe sem jut, hogy talán mikrochip lehet benne, és van tulajdonosa, hanem, ha kedve tartja, egyszerűen megtartja magának. Jó ötlet ez, csak kevéssé ismert, sőt... :(

2009. dec. 2. 15:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kandurkamban van chip, azert dontottem igy, mert regen nagy csavargo volt.

Viszont nem hinnem, hogy minden orvos ellenorzi, ez a megtalalo becsuleten mulik. De ha jobban belegondolsz, ha valaki talal egy cicat es elviszi allatorvoshoz megvizsgalni, mar nem lehet rossz ember. Gondolom mindenkinek van annyi kis esze, hogy megnezetik a chipet egyebkent. A biztonsag kedveert cicam nyakaban cimes bileta is van, hogy ha valaki meg nem hallott chiprol, akkor is leessen neki.

2009. dec. 2. 17:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem nagy összeg, és egy kicsivel nagyobb esély, hogy hazajusson.

Egyébként, ha belegondolsz, elcsavarog, ki tudja ki találja meg, egy csomó ember még kutyachipről se hallott, nemhogy macskáról, ha elviszi dokihoz, nem is biztos, hogy bejelenti hogy találta, akkor az minek nézné meg. Ha egyáltalán elviszi, mert lehet csak eteti és ennyi, egy csomó embernek eszébe sem jut, hogy van állatorvos, csak mikor már félhalottan fetreng a macskája. De némelyiknek még akkor sem, hanem elkezdi kamilla teával kezelni. :(

Az én macskám elveszett, voltam megnézni egy hasonlót de nem ő volt, javasoltam a megtalálóknak, hogy rakják fel a netre, hátha keresik. Erre: Nem rakja fel, neki tök mindegy, el fér itt egyel több is. Igaz, legalább a kitett plakátomra jelentkezett, de aki ennyire tojik arra, hogy a talált macska hazajutását segítse egy netes hirdetéssel, az azért sem fogja kezét-lábát törni, hogy chipet olvastasson le.

Múltkor olvastam, hogy egy ausztráliai macskát 10(!) évvel később juttattak vissza az eredeti gazdájának. Addig fel sem tűnt, hogy nem az övék, és meg lehetne nézni a chipet?

Ezzel nem lebeszélni akarlak, de ez egy kis esély csak, a semminél több, de ha chipestől tűnik el, akkor is ki kell keresni a beledet utána, mert sajnos a chip kevés. A kóborló macskák általában még csak fel sem tűnnek az embereknek, a kutyákkal azért "könnyebb", azt bejelentik másnem azért, mert félnek tőle, a macskán meg fel sem tűnik, hogy tegnap nem ott mászkált.

2009. dec. 3. 02:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Benti cicák, de kiengedem őket ha ki szeretnének menni. Ráadásul félperzsa. Eltűnt már jópár félperzsa cicám :(

Érdekes, hogy a házicicáink nem tűnnek el soha, sőt minden évben ideköltözik 1-2 felnőtt cica ki tudja honnan.

Nyakörvre helyezett gazdicím nekem is eszembe jutott, de félek ha kóricál beakad valahova és megfullad ha nem tud kiszabadulni. Meg ha tartósan van rajta akkor ott a szőrét is koptatja nem?

2009. dec. 3. 11:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Én azon filóztam, h a fülébe belül bele kellene tetováltatni a címet. Csinált már ilyet valaki? Mert az biztosan látszik, és nem csak műszerrel, mint a csip.
2009. dec. 3. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát az lehet hosszú lenne... Valami számot szoktak a kutyák fülébe is nem?

Egyébként nekem egy egyszerű házicicám tűnt el. Nincs nyakörve sem, mert olyat vettem rá mindig, amin van egy kis gumis rész, mert a szájába is akadt néha, meg mászik, bújik, nehogy felakassza magát. Viszont jól megtanulta ezt a fajtát levenni és le is vette mindennap. Úgyhogy fasza. Hát remélem megtalálom szegényt, vagy hazajön.

2009. dec. 3. 15:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdemes fülbe, mert mindenki a nyakában keresi. Amire az előző gondol, az a tetoválás, csak fajtatiszta kutyák kaptak és már felváltotta a chip.
2009. dec. 4. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Enyem is felperzsa, a nyakorvet leveszem mikor bent van. Igy nem kopott ki a szore.
2009. dec. 4. 16:15
 9/9 anonim válasza:
100%
Mi már 3 éve ültettünk be a mikrochipet a macskába, azért, hogy ha elveszne, akkor legyen esély arra (ha nem is „10 év után”), hogy egyszer megtalálja valaki . A mikrochip tökéletesen bevált, hiszen az elmúlt hónapig szinte semmire sem kellett használni. És ekkor tehetnénk fel a kérdést: Mire is használhatna az ember egy macska mikrochipet ha a macska még mindig a leltár részét képezi, sőt esténként leltáron kívüli macskák is időegyeztetést mellőzve jönnek a házba. A lényeg, hogy 1 hónapja a macskám egy mikrochipes macskaajtón keresztül jut be a lakásba. És csak is Ő, mivel csak az Ő mikrochipje van beprogramozva a macskaajtóba!! PENGE MI ??!!
2010. júl. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!