Akinek kinti macskája van, milyen gyakran engedi be a házba? Minden kötelező oltást beadattok neki? Szoktatok adni házikosztot a cicának?
Figyelt kérdés
2014. jan. 14. 19:59
1/8 anonim válasza:
Minden nap bejön, bent is alszik szinte mindig. Oltásra nem emlékszem... És házikoszto kap főleg, máskor tápot is.
2/8 anonim válasza:
ja, féreghajtót azért szokott kapni
3/8 anonim válasza:
Nappal kint, este bent. A leukózis elleni oltást mindenképp ajánlom hogy adasd be neki. Az kombinált oltás. Több vírus ellen is véd. Főleg Fip és Felv. Ezek nagyon csúnya gyógyíthatatlan betegségek. Ezt bárhol elkaphatja! És nagyon csúnya és fájdalmas tüneteket produkál. Nekünk esznek házikosztot és macska tápot is. Csontot és disznó húst soha! A víz elengedhetetlen.
4/8 anonim válasza:
Napközben kimegy, de be tud jönni az előszobába, éjszakára bent van, mindig bent alszik! Összes oltása megvan, 2 kombinált, és 1 veszettség elleni. Kap féreghajtót 3 havonta! A macskáknak nincs kötelező oltásuk, de jobb ha ezeket beadatod! Disznó húst nyersen főleg TILOS!! Én főlve sem szívesen adom.
5/8 anonim válasza:
Ha olcsóbban akarod megúszni akkor legyen benti a cica. Kb. 15-17 ezret spórolsz és mivel semmi sem veszélyezteti(Elütik ,kutyák stb.) nem kell gyakran orvoshoz vinni és ezzel is spórolsz. Ivartalanitás KÖTELEZŐ!! ha nem akarod ,hogy büsös legyen. De az is olcsóbb mint a rengeteg oltás meg baleseti költségek.Az alomnak meg 400ft 5 kilója.
6/8 anonim válasza:
Szerintem is inkább benti cica legyen. RENGETEGET spórolsz!!! és ha ivartalanítatod ill. rendes almot használ zero-szaga sincs.
Ha nem hiszed olvasd el ezt a cikket:
7/8 anonim válasza:
Benti cica!!! A benti cicák is lehetnek ugyanolyan boldogak mint a kintiek. Az elejében nehéz lesz ,majd bent tartani. Folyton az ajtónál fog ülni és nyávogni de ha nem mutattok érdeklődést a magatartás felé akkor idővel megunja ,majd.
8/8 anonim válasza:
Nem azt kérdezte, hogy hol tartsa, hanem milyen gyakran engedjük be! A kinti benti macska mindenkinél jelenthet mást! Nálam éjjel bent van, nappal kint. De ismerek olyat akinél éjjel a cica kint vadászik (természetesen vissza tud menni) nappal meg kipihenik az éjszakai fáradalmakat! Az oltások kinti és benti macska esetén is ajánlatosak, mert a cipőddel, a ruháddal is beviheted a fertőzést. Benti macskának nem olyan fontos a veszettség elleni, viszont az a legolcsóbb, nekem 3000,- volt. A kombinált darabja pedig 6000,- vagy 7000,-! Az ivartalanítás nálunk 7000,- ha kandúr, ha nőstény akkor 13000,-. Házi kosztot kap csirkét, nyersen is akár, csirke szivet, májat (de nem sokat) Sosem kap disznót! Mérgező rájuk a hagyma, a fokhagyma, a szőlő és a csokoládé illetve a kakaó tartalmú ételek! Én adok neki tejet, semmi baja tőle, de sokaknak laktóz érzékeny a cicájuk, semmi gond, lehet a boltban cicatejet kapni, vagy laktózmentes tejet! Víz mindig legyen több helyen a házban, de a kajája mellett közvetlen ne, mert onnan nem szeretnek inni. Fürdő vagy ilyesmi helyeken a legpraktikusabb, de legjobb ha több helyen van! Éjszakára szerintem engedd be, nekem legalábbis nyugodtabb a lelkem, hogy tudom bent van és jó helyen van! Igen veszélyes nekik kint, de ilyen alapon ne menjünk az utcára, mert el üt az autó vagy a fejünkre esik egy cserép! Nekem olyan mintha a gyerekem lenne, és bízok benne, amúgy is órája van, időpontra jár haza! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!