Milyen lenne keresztezni egy birman és egy maine coon cicust?
Átlagos testalkatú, véletlenül sem birman színű, félhosszú szőrű macskák lennének. Olyanok, amikkel tele vannak a menhelyek.
Ő itt elvileg ilyen keverék:
általában a kutyamenhelyeseknek fingjuk nincsen a macskafajtákról, szerintem csak betippeltek 3-at, aztán jóvan. azért a vörös szín eredete kétséges, még ha maine coonból van is, nem hiszem, hogy birmannal keresztezve az öröklődne :)
én egy ilyesmi kinézetű ciccet valószínűbbnek tartok:
Kedves utolsó, genetikailag simán lehetséges a vörös szín. Egy vörös nősténynek például az összes kandúr utódja vörös lesz, apától függetlenül. Viszont a birman összes speciális tulajdonsága recesszív, így semmit sem ad át belőlük az első generációs keverékeknek. A te képeiden lynx point macskák vannak, és ez a tulajdonság csak és kizárólag akkor jelenne meg, ha mindkét szülőtől megkapná a kölyök a sziámi gént. A maine coon fajtából viszont ez hiányzik, "nem kívánatos" megjegyzéssel szerepel a standardban.
Más kérdés, hogy az általam talált képeken látható macskának valóban köze van-e a birmanhoz. Egy pici maine coon jellege van. A birman meg úgysem látszódna, még ha tényleg az is lenne az egyik szülő. Így szerintem mindenképpen jó illusztráció egy ilyen keverékre. Semmi extra félhosszú szőrű házimacs.
Mi értelme lenne ennek?
A tenyésztők szigorúan vigyáznak a vérvonalra, ügyelnek rá, hogy csak a legjobb adottságokkal rendelkező cicák szaporodjanak tovább. Ezért a hobbi célra eladott birmanokat és maine coon-okat kötelező ivartalaníttatni. A tenyészcélra (jóval borsosabb áron) eladott pompás genetikai állományú, a fajta legjobb tulajdonságaival rendelkező macskákat pedig miért kellene más fajtával keresztezni? Hogy tönkretegyük a tenyésztők gondos és lelkiismeretes munkáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!