Megbocsát a macskám?
Szia, úgy látom, itt nagy részben kutyások írtak neked (nekem is volt 10 évig) de jelenleg (3 éve) macskám van.
A macskának (ellentétben a kutyákkal) nem jó ha heti egyszer nem kap kaját, mert más a bélrendszerük. (Ha sokáig nem esznek akkor a fogyás alkalmával a vérbe kerülő zsír nagyon hamar tönkre vágja a macskák máját, és az tragédiához vezethet...)
A jó hír , hogy a macskának kitehetsz akár több napra is kaját, mert (a kutyákkal szintén ellentétben) nem falják be egyszerre a kaját. (a kutya őse falkában élt és nagyobb állatot ejtettek el, amit azonnal meg kellett enni, hogy ne más egye meg, míg a macska kisebb rágcsálókkal és rovarokkal táplálkozott, vagyis többször de egyszerre kis adagot evett). A víz nagyon fontos.
Én sem szeretem éjszakára egyedül hagyni a macskámat, mert bármennyire is független állat (a kutyához képest) a maga módján nagyon ragaszkodik a gazdi jelenlétéhez. Ez főleg a kölyök macskákra igaz. 2-3 napra egyedül hagyhatod a macskát, de jobb, ha valakinek szólsz (főleg ha még több időre hagyod egyedül), hogy naponta látogassa meg egy fél-1 órára, adjon neki friss vizet és ételt, és egy kicsit foglalkozzon vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!