Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megbocsát a macskám?

Megbocsát a macskám?

Figyelt kérdés
Van egy 5-6 hónapos macskám. Mikor hazaérek, bejön a lakásba, bent van reggelig, aztán reggel kinyitom neki a fészert, ott meleg van, és oda teszem a reggeli kajáját. Bpest közelében lakom. Ma a nagyapám temetésén voltam, testileg-lelkileg elfáradtam, és a barátomhoz mentem, nem haza. Tudom, nevetséges, de furdal a lelkiismeret, hogy hiába vár, nem megyek, csak holnap kora du. Hogy viseli, hogy nem ma este, hanem holnap megyek haza? Nagy baj ez? Nagyon kedves, mindig doromboló jószág. Fázni nem fog, de éhes lesz talán. Ha több kaját teszek ki neki, be tudja osztani? (Amennyiben tudom, hogy nem megyek haza.) Előfordul, hogy egyedül hagyjátok a macskátokat? Titeket is furdal a lelkiismeret olyankor?
2009. nov. 27. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Szia, úgy látom, itt nagy részben kutyások írtak neked (nekem is volt 10 évig) de jelenleg (3 éve) macskám van.

A macskának (ellentétben a kutyákkal) nem jó ha heti egyszer nem kap kaját, mert más a bélrendszerük. (Ha sokáig nem esznek akkor a fogyás alkalmával a vérbe kerülő zsír nagyon hamar tönkre vágja a macskák máját, és az tragédiához vezethet...)

A jó hír , hogy a macskának kitehetsz akár több napra is kaját, mert (a kutyákkal szintén ellentétben) nem falják be egyszerre a kaját. (a kutya őse falkában élt és nagyobb állatot ejtettek el, amit azonnal meg kellett enni, hogy ne más egye meg, míg a macska kisebb rágcsálókkal és rovarokkal táplálkozott, vagyis többször de egyszerre kis adagot evett). A víz nagyon fontos.

Én sem szeretem éjszakára egyedül hagyni a macskámat, mert bármennyire is független állat (a kutyához képest) a maga módján nagyon ragaszkodik a gazdi jelenlétéhez. Ez főleg a kölyök macskákra igaz. 2-3 napra egyedül hagyhatod a macskát, de jobb, ha valakinek szólsz (főleg ha még több időre hagyod egyedül), hogy naponta látogassa meg egy fél-1 órára, adjon neki friss vizet és ételt, és egy kicsit foglalkozzon vele.

2009. nov. 28. 13:27
 12/20 anonim ***** válasza:
61%
Nyugi nem megy elk!Sok sikert hozzá!
2009. dec. 14. 19:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Ma reggel (szerda) megint elmegyek, és pénteken este jövök. Most nem tudom neki nyitva hagyni a szokott helyét, mert ha éjszaka is nyitva marad az ajtó, elfagynak a csövek, de nem is ott szokott este várni, hanem a szomszédból jön át. Ha a szomszéd kaját tesz ki neki, de nem eszi meg hamar, akkor a kaja megfagy. Így vízzel, alommal, kajával a műhely-pincébe zárom. Kisebb lakás méretű, meleg, és világos, ablaka is van. De furdal a lelkiismeret. Megnyugtattok? Annyit töprengtem, mit csináljak, de a hideg miatt nem jut jobb eszembe. Nem fog megkergülni, becsavarodni?
2010. febr. 10. 06:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha nem gyakori hogy hosszabb időre egyedül hagyod akkor nincs baj. Egyébként meg tudnak féltékenyek lenni, megsértődni. Nálunk ha meglátja a nagy, hogy a kicsit simogatom, akkor csúnyán néz, megvárja míg odamegyek, de ahogy hozzáérnék feláll és elfut valahová ahol nem érem el. Mi ez ha nem féltékenység és sértődes?!
2010. febr. 10. 11:49
 15/20 anonim ***** válasza:
5%
Azért óvszert vigyél magaddal.
2010. febr. 10. 13:08
 16/20 anonim válasza:
58%
Nem lesz semmi baja,lehethogy kicsit éhes lesz de nem fog bele halni:)
2010. febr. 10. 15:53
 17/20 anonim válasza:
Macska típustól függ hogy mennyire kötődik hozzád. Nekem van egy Perzsa cicám, aki nagyon kötődik hozzám, de van néhány sima házi macskám is akik nem annyira kötődős fajták, inkább érdekmacskák, csak esznek alszanak és csajoznak, a Perzsa cicám meg vágyik a szeretetre, még akkor is ha megütöm mert bepisil néha véletlen akkor is szeret még engem, rajtad is függ, de inkább a macskától.
2010. febr. 11. 14:13
 18/20 anonim ***** válasza:
ROssS macskának hogy lehet ilyen fogyatékos gazdája.. szégyen! mi baja lenne? dögöljön éhen ! én a macskának egyszer dobok egy nap és kész! hogy lehet valaki ilyen?????????
2010. febr. 11. 17:37
 19/20 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam egyedül hagyni, de most is bánom hogy nem vagyok most kint vele.
2010. júl. 2. 07:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát merre vagy?D
2010. júl. 2. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!