Ha örökbe adom a macskámat egy olyan helyre ahol az előző macska AIDS-ben halt meg, az nem túl nagy rizikó?
Hát azt valamelyik másik macskától kapta el. A macska HIV vírus más állatokra nem terjed, csak macskafélékre.
Van rizikó, ha összeverekszenek, akkor vér által is terjed, de az ürülék is fertőz, ha az állat hordozza a vírust, meg persze nemi úton.
A házban csak úgy nem fogja elkapni, tehát vagy szobacica lesz, vagy gondold meg kétszer, hogy odaadod-e.
Hát, biztos hogy kijárós cica lesz,mert nem marad meg a lakásban, nálunk is kijárós cica volt,így szokta meg...
Nehéz döntés,mert sokan jelentkeztek már a cicáért,de ők a legszimpatikusabbak.
Sajnos ahogy olvasom, oltás meg nincs ellene.:(
Bocsánat,most már látom,hogy ezt nem említettem,hogy a másik is kijárós volt. Na de most ennek ismeretében, szerinted nem veszélyes ez így? Attól félek,hogy időközben még szaporodhatott is a beteg macskák száma, és ha az én cicámat kiengedik...:(
Vagy túlkombinálom?
Tehát nem ők engedték ki a beteg macskájukat,hanem valaki más idióta a sajátját (vagy kóbor macska volt,ki tudja?),és megfertőzte az övéket.
És igen,ettől eltekintve jó helye lenne ott a macskámnak. Csak tanácstalan vagyok azon a téren,hogy mennyire lesz veszélyes ott az én cicámnak. Hogy továbbra is fenn áll a fertőzés veszélye? Lehet,hogy már több ilyen macska is van a környéken? Szaporodik a beteg cicák száma?
Valószínűleg akkor már van pár fertőzött cica a környéken, akik tovább fertőzik az egészségeseket és mivel gondolom ivarosak és szaporodnak, a születendő kiscicák között is lesz fertőzött szép számmal. Éljen a felelős állattartás! :(
Én biztosan nem adnék oda cicát, csak ha kizárólag bent tartják. Lakásban egyébként nagyon hamar, 1-2 nap alatt elpusztul a vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!