Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rövidszőrű cicáknak is kell...

Rövidszőrű cicáknak is kell szőroldó készítmény?

Figyelt kérdés

Rövidszőrű házi cicm van lakásban tartva. Hallottam már hogy a gyomrukban a szőr összecsomósodik és kihányják. Az én cicám 7 hónapos. Mennyi idő után gyülemlik fel anny szőr hogy hányjon? Vagy mikortól adjak neki pasztát?

Na és egysáltalán azt hol lehet venni? Én még csak a Whiskas féle száraztápot láttam. Azt adom neki az van ráírva megelőzésre is jó.

Szerintetek kell köülön paszta neki?

2009. nov. 27. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem hogy tudják rávenni az embereket hogy ilyen szemetekre pénzt adjanak ki?? Nem használ semmit maximum árt.. A macskáknak van az egyik legerősebb gyomorsavuk. Lehetetlen olyan készítményt létrehozni ami attól erősebb de nem károsítja a nyelőcsövet é a szájnyálkahártyát. Ergo pénzkidobás..

A Whiskas meg egy sz@r hullaméreg..

2009. nov. 27. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rövid szőrű cicáim vannak. Nagyon féltem őket, így vettem Gimpet malt soft pasztát. elvileg rostban gazdag, segíti a lenyelt szőr távozását, annyi a lényege. Hogy mennyit segít azt nem tudom. Ártani biztos nem árt, az ízét meg szeretik. A whiskasról viszont lebeszélnélek..
2009. nov. 27. 11:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Engem szepen ratukmaltak a Gimpet pasztara, igaz hosszuszoru a cicam. 2000 Ft egy tubus, lassan ramrohad, mert a macska undorodik tole. Szerinem egyik macskanak se kell semmi, szorlabda hanyasba meg egyik se halt bele.

Amugy az en kanurom felevente egyszer hany egy kis golyot, nem veszes.

De rovid szorunek szerintem egyaltalan nem kell.

2009. nov. 27. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én macskám sem hosszú szőrű,mégis nem egyszer volt problémánk a szőrgombócok miatt,egyszer majdnem el is pusztult ez miatt!

Szóval szerintem jó dolog,fontos a megelőzés!

Mi a Bezo-pet pasztát használjuk. Ha éppen vedlés van és nagyon hullik a szőre,akkor heti 2x is adunk neki,ha pedig éppen nincs szőr váltás,akkor olyan kéthetente kap.

Igaz fiatal korában neki sem volt ilyen gondja,olyan 4 éves kora körül jöttek a problémák. Az állatorvost is kérdeztem miért van ez,hogy eddig nem volt gond,most meg mindig ez van?(mert én sem értettem) Azt válaszolta,hogy ahogy öregszik a macska,egyre gyengébbek a belei is és így nehezen bontja le a szőrcsomókat is. (valami ilyesmit mondott,én nem tudom olyan szakszerűen elmondani:))

Tehát nálunk például nélkülözhetetlen a paszta,de gondolom ezt macskája válogatja...:)

2009. nov. 27. 14:37
 5/6 anonim ***** válasza:
a pasztát tényleg tudom ajánlani de ahwiskas féle az csak egy jutalomfalat lényegbében.
2009. nov. 27. 20:09
 6/6 anonim válasza:
Nekem is rövidszőrű macskám van, mostanában nagyon hullik a szőre, minden nap fésülöm, mégis sok szőrt lenyel. Többször hányt már emiatt, sokszor úgy történt a dolog, hogy megkajált és utána kihányta az egészet a szőrcsomóval együtt.Én is most fogok venni neki valami pasztát, hogy ne legyen gondja ezzel és megkönnyítse a dolgot.Érdekes módon korábban nem volt ezzel gondja.Na hát ez van.
2013. júl. 10. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!