Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek? (kérdésed túl...

Mit tegyek? (kérdésed túl rövid stb stb)

Figyelt kérdés
Ismerősöméknél van egy 1 hónapos kiscica. És bélgyulladás van. Egyfolytában megy a hasa, és előbb utóbb bele fog pusztulni ha nem kezelik. De ők azt mondták, hogy nincs se kedvük, se idejük, se pénzük áldozni a kiscicára. Én viszont örökbe fogadnám a kiscicát, de van két öcsém az egyik még csak 5 éves akik mellé nem igazán akarok beteg cicát hozni. Van két kutyám is, akiket meg féltek, hogy elkapják a betegséget. És anya se igazán szeretné, ha egy beteg macska összefosna mindent. Alap, hogy kint van, de be ha beszökik, akkor ott fosik valamit össze, az se túl jó. Mit tegyek? Én áldoznék a kiscicára, hiszen, különleges színe van és nagyon aranyos és nem érdemli meg a halált, de nem tudom mit tegyek. Szerintetek?

2013. dec. 3. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Esetleg ha vannak a környékeden állatmentők szólhatnál nekik. Ha vázolnád nekik a helyzetet szerintem biztos találnátok megoldást. Ideiglenes befogadót keresni, vagy hasonlók. Nem tudom melyik megyében laksz, de a legtöbb megyeszékhelyen van olyan egyesület/csoport akik ezzel foglalkoznak. Nálunk Veszprémben pl a Bársonytalp.
2013. dec. 3. 17:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem akarom rájuk szabadítani az állatvédőket.

Én akarok valahogy örökbe fogadni.

Kezdjük ott, hogy emberre is terjed? Kutyák elkaphatják?

Ha csinálok neki egy mini kennelt, szalmával kibélelve, a hátsó fészerben akkor lehet ott a betegség lefolyásáig?

2013. dec. 3. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha valóban szimpla bélgyulladás, az nem fertőző, de ha esetleg mégis, két hétig karanténban kell tartani, tehát elkülönítve.

Az állatorvos ezt biztosan könnyen tudja kezelni, hacsak nem másról van szó (akár parvo vírus-ami fertőző).

A cica még nagyon pici, az állandó hasmenéstől napok alatt kiszárad és vége.

Reméljük, tejet nem kapott, attól foshat.

Kérlek, ha tudsz, próbálj meg segíteni rajta.

2013. dec. 3. 19:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Kimaradt, hogy természetesen féregteleníteni is kell!
2013. dec. 3. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!