Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Üdv! Milyen fajta cica? Igy...

Fiesta14 kérdése:

Üdv! Milyen fajta cica? Igy nézett ki picinek de most 2 éves és teljesen fekete appró fehérvégű szörszálakkal.

Figyelt kérdés
[link] Jpg [link] Jpg
2013. nov. 23. 23:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem jók a linkek.
2013. nov. 23. 23:27
 2/11 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

remélem ez már jó lesz .

2013. nov. 24. 07:55
 3/11 Platypus ***** válasza:
Tényleg nagyon érdekes cica. A sziámi mutáció valamilyen változatát hordozza. Kicsit a csincsilla színre is emlékeztet, de az nem ilyen sötét kölyökként. A testalkata alapján keverék házimacska, de mindenképpen nagyon különleges színű. Felnőttkori képet nem töltenél fel róla?
2013. nov. 24. 10:20
 4/11 Platypus ***** válasza:
Fel kéne ébrednem,mert fordítva olvastam a leírásod, fekete végű fehér szőrnek. Az emlékeztet a csincsillára, a fehér végű fekete az a füst színre hajaz. Elég ritka, a perzsának van ilyen színváltozata például de más fajta nem is jut eszembe.
2013. nov. 24. 10:32
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján a füst is világos tövű. Azt úgy fordítottam le, hogy az ezüst cirmos macska nonaguti változata... A maine coonok között is vannak füstösek.

De találkoztam már olyannal is egy leírásban, hogy mondjuk szürke színű cica világos szőrvéggel, de hogy ez milyen szín lenne, nem tudom.

Mindenesetre nagyon cuki.

Hogy milyen fajtára hajaz, nem nagyon lehet megmondani kiskori képek alapján.

2013. nov. 25. 16:14
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

nem tudok róla igazán jó képet

2013. nov. 25. 23:40
 7/11 Platypus ***** válasza:

Tyű. Ez konkrétan egyetlen általam ismert macskaszínnel sem egyezik. Még csak képen sem láttam hasonlót.

Szerintem kérdezd meg itt, ide írnak tenyésztők is, hátha mondanak rá valami okosat:

[link]

Csak ne azt kérdezd, mi a fajtája, mert az közönséges házimacska. A színe az, ami rendkívüli.

2013. nov. 26. 11:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, senki nem nézte meg azt a táblázatot, amit linkeltem. :(

Jobb oldalt van a health-related rész. Itt mindenféle mutáció van (ami nem feltétlenül betegség, csak érdekes színkombinációk jöhetnek létre.)

Íme egy fekete párduc, ami hasonló:

[link]

2013. nov. 27. 13:54
 9/11 Platypus ***** válasza:
A táblázat szerint azok a minták betegségek(bőrfertőzés...stb) és sebek miatt alakulnak ki az élet során. A kérdező macskája már picinek is nagyon fura volt. A felnőttkori színét rá lehetne fogni bőrbetegség miatti pigmenthiányra, de a kölyökkorit nem. Határozottan akromelanisztikusnak néz ki, mint a sziámi. Ez a mutációtípus a macska melegebb részein( a teste közepén) elhalványítja a színanyagokat. De a hétköznapi sziámival ellentétben zöldes a szeme és sokkal, de sokkal sötétebb. Felnőtt korára meg el is tűnik a halvány test, ami logikus, mert a felnőttek a normál sziáminál is sokkal sötétebbek(hidegebbek?). És akkor erre még rátesz egy lapáttal a foltokban jelentkező pigmenthiány. Ez mindenképpen nagyon fura kombináció.
2013. nov. 27. 14:13
 10/11 A kérdező kommentje:

[link]

itt látható hogy vannak helyek ahol majdnem világos szürke a a szőre de ahol fekete ott is a töve világos szürke. hátulról jól látni de nem akartam a fenekét fényképezni (talán illetlenség)

2013. nov. 30. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!