Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hétfőn fogok venni egy 3...

Hétfőn fogok venni egy 3 hónapos Maine Coon cicát. Milyen kaját vegyek neki?

Figyelt kérdés

Légyszíves írjatok pontos típust/márkát.

És a kaján kívül még mit vegyek ? :)

2013. nov. 20. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Royal Canin Maine Coon táp
2013. nov. 20. 14:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem keverd a RC Maine coon tápot a RC Indoor táppal.Feltételezem benti cica lesz.
2013. nov. 20. 14:37
 3/4 Vicuska87 ***** válasza:
100%

Olyat vegyél neki, amit a tenyésztőnél is kapott!

Lehet még neki Orijent, Taste of the wild-et, applawst száraztápban!

Nedvesben... mindenfélét lehet neki adni, hogy legyen hozzászokva mindenhez! ( Applaws, Porta21, Cosma, Grau, Animonda, Schesir, Defu, Granatapet)

2013. nov. 20. 16:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Először olyat adj neki, amit a tenyésztő is adott neki.

1. a változás a cica számára nem lesz olyan nagy, lesz vmi fix. az életében

2. a kiscicák gyomra érzékeny, tehát az új táptól mehet a hasa

Nekem is Maine Coonom van. Eleinte mi is adtunk neki RC MC száraztápot, de amikor néhány hónap után már azokat a nagy szemeket megrágás nélkül kezdte el lenyelni, el is vettük tőle. Ha nem rág, akkor semmi értelme nincs a száraztápnak. Javaslom, ha teheted, tegyél így te is.

Konzervből adtam neki Hill's és Bozitát, de ezekre már én szoktattam rá az első két hónapban.

Viszont voltak más problémáink is az ilyenekkel... Nagyon sokat és naponta kétszer kakilt, de olyan büdöset, hogy be se tudtam menni a fürdőszobába, ahol van az alomtálcája.

Fél éves kora óta nyers és főtt hússal etetem, de ha eljutok végre kóser henteshez, akitől olyan marhahúst vehetek, aminek semmi köze nincs disznóhoz, akkor végleg át fogunk állni a nyers húsra. Kis kutakodás után + állatorvossal való konzultáció után lehet választani az interneten mindenféle táplálékkiegészítőt, de lehet recepteket is találni. A doki azt javasolta, hogy míg növésben van a cica, kapjon több kalciumot, tehát most csontlisztet is kap. Plusz adag taurint is adok neki, hiszen inkább legyen több, mint kevesebb, a taurin amúgy is jól oldódik vízben, tehát a felesleget kipisili. Most már észre sem veszem, hogy kakilt a cica, ha nem látom az általa épített homokvárat. A kakija pedig napi egyszeri, kemény, szagtalan stb.

A nyers húst pedig hajlandó megrágni.

Nemrég vettünk a netről olyan konzerveket, amik nem teljes értékűek, de BIO és színhús stb. szóval superlativusokban írtak magukról. Az ilyenhez nekem kell hozzákeverni a vitaminokat, de arra jók, hogy ha nincs épp hús a fagyasztóban, ezt adhassam neki. A cica is szereti, jól emészthető.

És hogy mit vegyél még kaján kívül?

Ha akarsz kaparófát, akkor a boltban levők kicsik lesznek neki, főleg, ha kandúrod lesz. Az enyém most 6 kiló fölött van, tán 6 és fél, és csináltatni akarunk neki.

Almos dobozokból is a lehető legnagyobb, 50×40 centi alatt semmiképp, sőt! Most vettünk neki még egyet, valami óriási... de nagyobb, mint a megadott méretek.

Ha itatókutat veszel neki, győződj meg arról, hogy a cica a nagy fejével oda tudjon férni. Az enyém szeret pancsolni, a 16 cm átmérőjű tálka is kicsi neki, sőt, a közepes lavór is kicsi neki, tehát ő a legnagyobb lavórt választotta, azt szoktam neki vízzel megtölteni és beállítani a fürdőszobába.

Alátét: Az én cicám rendszeresen szokott manccsal enni, minden úgy néz ki utána, mint egy disznóól. Az alátétet könnyen lehet tisztítani.

Szőroldó paszta: A kiscicáknak annyira nem kell, de valamikor el lehet kezdeni a szoktatását. Mondjuk heti egyszer egy centi, aztán ezt fokozatosan növeled addig, míg nem kezd el hullni a szőre.

Ha a cicának kinőttek a csontfogai, adhatsz neki nyers csirkenyakat! Ha a cica nem tud elbánni egy ekkora nagy darabbal, klopfolóval meg tudod törni a csontokat. Egyébként ne aggódj, a csigolyák puhák, a cica ügyesen elropogtatja.

2013. nov. 21. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!