Mikor és mennyi száraztápot adjak neki?
Van egy cicám. Benti cica, ivartalanított, 4 éves "kislány" :).
Nagyon válogatós. A megszokott időben mindig adunk neki alutasakos cicatápot, amit nem szokott megenni, csak lenyalogatja a szaftot, ritkán eszik belőle pár husit. Ez azért van, mert ki van téve neki non-stop a száraztáp? Ha igen, mégis mikor adjak neki száraztápot, és mennyit? Hogy szoktassam rá? Látom, hogy mindig csipeget belőle, amikor pl. felkel, első dolga, hogy veszi az irányt a kajája felé, és eszik belőle, de nem sokat. Egyébként nincs elhízva, 3kg a kicsikém. Adnátok pár tanácsot? Előre is köszönöm! :)
A whiskas oldalán van egy egész jó kalkulátor féle, ami segít ebben a válaszban! :)
Ha tudok linket küldeni, elküldöm!
Regisztrálni kell a használatához, de itt van :)
A fent leírt adatok alapján kitöltöttem és 3 lehetőséget írt le az oldal:
Az Ön macskájának a napi energiaszükséglete:
169 kcal
1.Az Ön cicájának energiaigénye alapján,
a javasolt etetési útmutató vegyes étrend esetén: 2 alutasakos eledel + 2 g szárazeledel
2.Az Ön cicájának energiaigénye alapján,
a javasolt etetési útmutató vegyes étrend esetén: 1 alutasakos eledel + 24 g szárazeledel
3.Az Ön cicájának energiaigénye alapján,
a javasolt etetési útmutató csak szárazeledellel történő etetés esetén: 46 g szárazeledel
Ez a whiskasra vonatkozik, bár az én kölyök macskám csak alutasakos whiskast eszik és egész nap előtte van a cat chow száraz junior táp :)
Köszönöm a hozzászólásokat! :) Nem etetem Whiskas-sal mert vakarózik tőle, meg nem is igazán szereti.
Legtöbbször Kitekat-ot és Friskies-t adok neki, meg még a Felix-et. Nem mondanám, hogy megeszi, ugye ezért is kértem a tanácsotokat. Mert csak kárba vész a kaja, amit adok neki.
Az meredek, mert az én kölyök sziámim is vakarózik és alutasakos juniort kap a whiskastól. Cat chow-t kapott a tenyésztőnél így az nem lehet.
:/
Bocsi az offért.
A whiskas kitekat friskies darling mind mind minőségtelen hulladék táp!
Normális ételtől nem vakarózik és még tápláló is amit eszik.
Próbálj a fent említett tápok valamelyikére váltani és nézd meg a cica reakcióját.Hússal is lehet egyébként etetni,az a legjobb neki.A száraztápot hagyhatod előtte,a te cicád,szimplán válogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!