Mit tegyek, ha a macska sokszor összepisili az ágytakarót, pedig tudja hova kell, de mégse megy oda?
Gondolom fiú macskáról van szó...nekik ez a mániájuk, hogy mindent összepisilnek, ezzel jelzik a felségterületüket. Ha lány macsesz akkor valamit félreneveltetek, mert az én cicóm egészen bébi kora óta alomba végzi. Egyszer pisilt a sarokba de akkor éppen takarítottam az almot, és oda pisilt ahol az alom helye volt.
Fiú macsesznál az ivartalanítás a megoldás.
macska alapbol puha földbe homokba szeret csinálni. (ezért jók a macska almok is) a fiu macska viszont jelöl rendesen. ha nincs ivartalanítva álladnóan spriccel ami gusztustalan.
ivartalanítatni kell.
meg nem az ágyba beengedni.
Minden válaszban van igazság. A macska tiszta és kényes állatka, nem szerti, ha a praclija nedves lesz a pisitől.
Viszont tényleg lehet lelki oka (ilyenkor valamilyen elégedetlenséget próbál kifejezni), vagy betegséget is jelezhet.
Próbáld ki azt, hogy két alomtálcát készítesz neki, az én cicám a kakilással volt így, ha nedves volt az alom, akkor már inkább a szőnyegre helyezte... Eleinte nem értettem, miért csinálja, de mióta két wc-je van, nem fordult elő. Ha az egyik már neki túl piszkosnak tűnik, akkor megy a másikba.
két alomtartó tál kell próbáld ki, az enyémek sem wc-znek néha a másik után, ez lehet, hogy ilyen hepp náluk
vagy kitudja lehet figyelem felkeltés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!