Ha a cicát csak lakásban szeretném tartani, mire kell figyelnem?
Nehéz dió... Szerintem nem természetes a cicádat csak bent tartani. Szüksége van a lakáson kívüli környezetre is, ahhoz, hogy igazán jól érezze magát. Megértem, hogy szereted és félted, de előbb-utóbb nem fogsz vele bírni - szerintem.
Nekünk is van macskánk, 2 éves múlt a kisasszony, ivartalanított és elfogultság nélkül állíthatom roppant okos, értelmes. Nagyon szeretjük. Télen sokkal többet van bent, a gyerekkori kisszékemben alszik; tulajdonképpen szépen belakja az egész lakást. Hol anyumék szobájában a fotelben szunyókál, hol az ablakban ül és nézelődik, no és persze az én szobámban is jól elvan. :)
Nyáron kint van az udvaron, játszik a kertünkben, vagy a közvetlen szomszédok kertjében. Eddig még soha nem csavargott el.
Szobatiszta, télen - amikor a bejárati ajtó csukva - simán kikéretőzik; 10-15 perc múlva hívjuk és már jön is vissza. Bent nincs is neki alom. Elég rossz evő - száraztápot kap, olykor-olykor valami szaftosabbat is. Házi kosztot nagyon ritkán eszik, pedig nem mi szoktattuk a tápra. A tej 1 éves koráig nem is kellett neki. Abszolut nem igaz rá, hogy az ivartalanított macskák ellustulnak, elhíznak. Féregtelenítés 4-5 havonta, öv a bolhák ellen, főként a tavasz elejétől.
Mi is nagyon féltjük, óvjuk, főként a nagyobb kandúroktól. Á, bele se gondolok, hogy mi lenne, ha csak bent tartanánk! Sokszor úgy benne van a játékban, hogy körbe-körbe szaladgál. Kell neki a kinti "tombolás" legalább egy picit.
Remélem nem untattalak, extrákkal sajnos nem szolgálhatok, de talán ért valamit a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!