Kismacskám fülében sötét színű morzsalékos anyag van és hámlik a bőre a füle körül. Ez minek a tünete?
Figyelt kérdés
3 hónapos perzsa cicám mindig sírva vakarja a fülét, már kétszer kitisztítottuk neki, és sötétbarna morzsalékkal volt tele. Ez mitől lehet? Bolhás is volt, kapott cseppet, kb. 3 hete, de ma is láttunk benne egyet és mindig a fülénél tanyáztak/-nak. Mit tegyünk, mi lehet a baja a fülének? Mindemellett hámlik a bőre is...2013. okt. 24. 17:08
1/10 anonim válasza:
Állatorvos azonnal! Van egy ilyen betegség, ami pontosan ezekkel a tünetekkel jár: viszket a füle, olyan barna-szürke morzsalék van benne, és fájlalja. Ezt muszáj orvosnak megnéznie!
2/10 anonim válasza:
Azt sajnos nem tudom, hogy milyen betegség, de hívd fel a dokit, mondd el neki tüneteket, és kérj időpontot megvizsgáltatni.
3/10 A kérdező kommentje:
Hú, most nagyon megijedtem! Lakásban tartjuk, remélem, emberre nem terjed át!
2013. okt. 24. 17:23
4/10 anonim válasza:
nem hiszem, és megijeszteni sem akartalak, csak láttam egy állatmentő honlapon egy ilyen képet, amin egy cica füle volt, és ugyanilyen volt+ a cicának fájt a füle, meg viszketett neki (ezt alatta olvastam) De menyi morzsalék volt a fülében? Mert egyáltalán nem biztos, hogy ez az, amire gondolok, főleg, ha benti cica (mondjuk, ha perzsa, akkor ez szinte természetes)De azt a cicát persze az utcán találták.
5/10 anonim válasza:
De esetleg felhívhatnád az orvost, mondd el neki, és meg fogja mondani hogy mi a baja, én nem vagyok szakértő, és nem tudom biztosan megmondani, hogy mi a baj.
6/10 anonim válasza:
A macskád füle rühes. Nem kell megijedni, hamar elmúlik ha kezelitek. Állatorvos felírja, de állatpatikában is kaphattok rá cseppet vagy krémet recept nélkül is. Ha megvan a kence, fültisztítóval vigyétek fel a megtisztított területre, lehetőleg ne kézzel.
7/10 A kérdező kommentje:
Rühes? Te jó ég! Holnap első dolgom lesz felhívni az állatorvost!
Kedves Lili, csak utánad! ha nem tudsz érdemeset hozzáfűzni, inkább maradj "csendben"!
2013. okt. 24. 17:58
8/10 Platypus válasza:
Nyugi. A fülrüh nem a világ vége, a legtöbb mentett macskának van. Ha spot-on készítményt kapott a bolhára, akkor az már félig kezeli is. Dokinak meg kell mutatni, kipucolja, ad rá fülcseppet, ha meg mégsem azt kapott korábban, akkor parazitairtó spot-ont.
9/10 anonim válasza:
Az első vagyok. ne haragudj, hogy megijesztettelek, de a képen tényleg az volt. Örülök, hogy nincs komoly baj!
10/10 A kérdező kommentje:
Semmi baj, igazából már akkor émelyegni kezdtem, mikor láttam mi mindent pucolok ki a füléből.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
2013. okt. 24. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!