Vemhes cicám kiengedte anya és még nem jött be? (bővebben lent)
Van 1 szobacicám,akit anya mindig kienged,hiába haragszom érte.Egyszer kiengedte és egész éjszaka kint volt.Amint kiderült,már ivarérett,mivel múlthét szerda körül észrevettem h mocorognak a cicák a hasában meg kb előtte egy héttel elkezdett gömbölyödni.
De a lényeg:ma reggel(5 körül) is kiengedte anya,de azóta még nem jött be,pedig 6-7 körül már mindig jön.
Lehetséges,hogy valahol máshol fialt meg?Vagy csak élvezi a jó időt?
Szerintem még van minimum 1-2 hete a fialásig,de nagyon aggódom miatta. :(
Ivartalanítással légyszi hagyjatok,mert tudom,hogy kell,és lesz is,miután a cicák megszülettek.Én már akartam,de anya nem vitte el dokihoz,mert úgy gondolta h még nem ivarérett és amúgy is keveset van kint...
De most megbeszéltem vele h ne húzza-halassza,mert ezeket a cicákat még oda is tudom adni(ivartalanítási kötelezettséggel,vagy ha nem vállalják akk én ivartalanítom),de ha még1x besikerül pár cica,nekik már tényleg nem tudok majd gazdit keríteni.
Dél körül bejött. :)
Tudom h nem jó kiengedni,de nem tudok mit csinálni. :/
Anya mindig kiengedi. :/
Kocsi nem üti el,mert faluban lakunk,de azért itt is megfordul 1-2 autó. :/ De tényleg nem örülök neki h mindig kiengedi. :(
De hiába mondok bármit,csak rám hagyja. :/
Ha "anyut" le tudod szoktatni arról, hogy kiengedje, az ivartalanítással várd meg, amíg a kicsik elválasztahóak (vagy elválasztódnak) - kb. 8-10 hetes kor. Egy nőstény maccsot nagyon meg tud viselni az ivartalanítás, akár egy hét is lehet, mire újra jól érzi magát. Addig alig tud szoptatni. A teje is elapadhat.
Még jobb, ha megvárod míg újra tüzel, és csak a tüzelés után három héttel ivartalanítjátok - ha kifogsz egy sarlatán állatorvost, aki a tüzelő cicát is képes ivartalanítani, akár el is pusztulhat.
Ha szopotatás közben is tüzel (nálunk három hónaposak a kicsik, és már harmadszor tüzelt), akkor is várd ki, míg szoptat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!