Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy macska hol érzi jobban...

Egy macska hol érzi jobban magát kint a szabadba vagy bent a lakásba?

Figyelt kérdés
Nekünk csaladi házunk van és van egy macskánk és nem nagyon tudjuk hol érzi jobban magát bár télen a házba szokott lenni de mivan a többi évszakkal??
2009. nov. 11. 15:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ha megteheted, hogy ki-bejárós cica legyen, hadd menjen. De akkor mindenképpen ivartalanítani kell és hasznos oltatni is. Kényelmesebb nektek, ha felszereltek egy macskaajtót, így önállóan tud közlekedni.
2009. nov. 11. 18:46
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha már néhány hetes korától lakásban él, akkor jó eséllyel ki sem akar menni, nem is tudna mit kezdeni a szabadsággal, mert félne. Ellenben ha kinti létet megszokott cicát próbálsz lakásban tartani, akkor fog kiszökni, amikor csak tud. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
2009. nov. 11. 18:51
 13/23 anonim ***** válasza:
Nyilván a legideálisabb az, ha kinnti-bennti egy cica. Ám amennyiben a cica kijárós, úgy fenáll a veszélye, hogy baja esik. Így én a fajcicáimat bennt tartom, csak felügyelettel lehetnek az udvaron.
2009. nov. 11. 19:21
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

A macska kinti állat, kész.

És csak azért bent tartani, hogy ne legyen baja, az ostobaság és önzőség.

2009. nov. 12. 11:45
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát az enyém ugyan ki nem menne, még az erkélyre is alig meri ketenni a tappancsait.
2009. nov. 12. 12:51
 16/23 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :)
2009. nov. 12. 14:50
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves 11-15ös! Az első és legfontosabb egy felelősségteljes gazdinak a cicája biztonsága, amelynek háttere nem az ostobaság. Ez ennél egy kicsit összetettebb: egyrészt belehalnék, ha valami baja lenne, másrészt teljesen jól érzik magukat a lakásban, harmadrészt, ami ugyan mellékes, mégis létező ok, hogy egy több tízezer forintos cicust csak úgy nem hagyunk szaladgálni.

Persze ez csak az én véleményem és még sok ezer cicagazdié.

2009. nov. 12. 19:47
 18/23 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Bocsi: 11:45-ösnek szóltam!
2009. nov. 12. 19:48
 19/23 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2009. nov. 14. 14:54
 20/23 Salx Narval ***** válasza:
Én nem értelek benneteket,fel nem foghatom, miért zavar bárkit, hogy mások hol tartják a macskájukat.Úgy csépelitek egymást,mintha a másik állatkínzó lenne.Szeressük az állatainkat és ne bántsuk egymást,azokat kell bántani akik kínozzák és rossz körülmények között tartják az állatokat.Kedves kérdező, ha úgy döntöttél, hogy a cica kint és bent is lehet, akkor tényleg nincs más dolgod, mint beoltatni,ivartalanítani és biztosítani számára egy bejáratot.
2009. nov. 15. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!