Szilikonos macskaalom. Kinek mi a véleménye?
A lehetö legjobb, teljesen szagtalan és nem kell belöle túl sok egyszerre.
Ha most akarod kezdeni, akkor eleinte lehet, hogy keverni kell a régivel, mire a cica megszokja, de néhány nap múlva már semmi baja sem lesz vele.
amit használunk az csomósodos de mégis nagyon erős pisi szag van:(((
Hallottam,hogy a csomósodost nem kell olyan sűrűn cserélni és nincs szag.
Igaz az,hogy zárt wc be nem jó mert nem tud szellőzni? Valami ilyet hallottam
A nem szilikonos macskaalmok is csomósodnak, de olyan rosszul, hogy lehetetlen kiszedegetni belőle pl a pisis részeket, ezért az ilyen sima macskaalmot pár használat után már dobhatja ki az ember:(..
A szilikonos viszont tényleg a legjobb a piacon, a pisit felszívják a kristályok, nem áll össze, a benne lévő színes darabok a szagtalanításért felelősek, vagyis egyáltalán nem büdös, ha a kakit rendesen, naponta eltávolítod belőle.
Nem kell belőle annyi, mint a többi féléből, nekünk 3 macskára a maximum időtartam egyszer két hét volt, egy ismerősöm egyetlen cicával 4 hetente cseréli csak, és bár pici lakásban élnek, soha semmi szagot nem lehetett érezni.
Az én cicámat kicsi korától próbáltam hozzászoktatni, mert valóban, ezzel kiiktatható a jó kis ammóniás bűz, viszont 40 napon keresztül nem volt hajlandó belekakálni. Pisilt, de nem kakált. 2-3 napra eltettem az emeleten lévő hagyományos almot, h ne legyen más választása, addig jó cica lévén magában tartotta valahogy, de a szilikonosba semmit. Kaparászni az összes almot nagyon szereti.
Megbeszéltnek tekintettem a témát :D és vettem egy fedett macskaalmot, amibe hagyományos almot teszek (tescos, csomósodós, ásványbentonit, 370 ft/5 kg, és tényleg ilyen tömbökké áll össze ahol nedvesség éri), így fedéllel nincs szaga, a cicám boldogan jár bele, mert még mindig félig játéknak tekinti, és a macskaalom kikaparástól is megszabadultam:) (ha nagyon beleéli magát, akkor úgy tudja kaparni, h fedő nélkül fél méteres körzetben minden almos lenne:)
Nekem ez jött be, közös megegyezésre:))
Nem szilikonos, hanem szilikás. Szilika gél, ami benne van. A szilikon tök más. Amúgy meg nagyon egészségtelen és környezetkárosító. Javaslom a jófajta, csomósodó betonit almokat. BioCat, vagy hasonló.
Én a Lidl-iset veszem és szerintem nagyon jó. Nagyon jól csomósodik és soha nem volt még szaga.
Mondjuk én nem hagyom napokig az alomban a pisit, kakit, mint sok hanyag, igénytelen gazda. Napi 2-3x ürítem.
Mi is 2 szer kiszedjük a cuccot a pisit meg nem tudjuk mert mindig szét esik apró kis szemekre nem marad egy nagy csomóban:(
Úgy néz ki bevált a szilikonos alom 3 napja van és azóta semmi pisi szag ez idő alatt már a régi almom büdös lenne.
Utolsó van szilikonos alom:)Nézd meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!