Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kismacskám összeesett,...

A kismacskám összeesett, lebénult és pár óra alatt megdöglött. Mi ez?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 22:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Dokit este nem hívtam fel. Fogom keresni. Lehet mérgezés,esetleg ha mérgezett egeret evett. Nem az első macska ez amivel így járok.Csak most már aggaszt a dolog. Fiatal macskákkal történik ez nálam,a nagyok megvannak. Nagyon köszönöm a sok választ! :)
2013. okt. 12. 08:22
 12/17 Platypus ***** válasza:
Valami méreg, de nem egér vagy patkányméreg és nem is fagyálló. Azok sokkal lassabban és csúnyábban ölnek.
2013. okt. 12. 09:40
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen, az egér-és patkányméregtől napokig szenvednek, és vér is szivárog belőlük orron/szájon át. Meg teljesen elfehéredik a szájuk belseje, nyelvük, meg ugye a bőrük is, csak az a szőrtől nem látszik. Nagyon csúnya, én egyszer jártam így, de a doki megmentette.
2013. okt. 12. 10:00
 14/17 borcsi02 ***** válasza:
Ide kapcsolódóan kérdezném meg, ha már mérgezésről van szó, hogy ha ilyesmi történik, és a macskán egyértelműen látszódnak hasonló tünetek, mennyi az esély, hogy még megmenthetőek? Gondolom, versenyfutás kezdődik az idővel, de mit tehet az orvos? Általánosságban elmondható, hogy tudnak segíteni, vagy inkább altatnak?
2013. okt. 12. 10:37
 15/17 A kérdező kommentje:
Beszéltem állatorvossal. Egy gyors lefolyású vírus végzett a kismacskával. Macskanátha vírus ami jelen esetben szívizombénulást okoz. Segiteni se tudtak volna.Hát ilyet... :(
2013. okt. 12. 16:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ez ellen védőoltás van, csak megelőzni lehet, sajnálom. Aki pedig kérdezte, széntablettát tudnak adni mérgezésnél, amit vagy megkap a jószág időben, vagy elkésik. Ezt a patikában is lehet kapni, szóval otthon is lehet belőle tartani.
2013. okt. 12. 18:16
 17/17 borcsi02 ***** válasza:

Szegény cica, nagyon sajnálom. Akkor megvan a magyarázat arra, miért a fiatalabb cicáiddal történik ez újra és újra, gondolom, az immunrendszerük nem tud megbirkózni ezzel a kórral. Emiatt tényleg fontos az oltások beadása, legközelebb, ha lesz új cica, ne mulasszátok el! Elég durván gyors lehetett a kór lefolyása, de legalább nem szenvedett sokat szegény:(

Köszi a széntablettás tippet az előttem válaszolónak!

2013. okt. 13. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!