A kismacskám összeesett, lebénult és pár óra alatt megdöglött. Mi ez?
Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 22:24
11/17 A kérdező kommentje:
Dokit este nem hívtam fel. Fogom keresni. Lehet mérgezés,esetleg ha mérgezett egeret evett. Nem az első macska ez amivel így járok.Csak most már aggaszt a dolog. Fiatal macskákkal történik ez nálam,a nagyok megvannak. Nagyon köszönöm a sok választ! :)
2013. okt. 12. 08:22
12/17 Platypus válasza:
Valami méreg, de nem egér vagy patkányméreg és nem is fagyálló. Azok sokkal lassabban és csúnyábban ölnek.
13/17 anonim válasza:
Igen, az egér-és patkányméregtől napokig szenvednek, és vér is szivárog belőlük orron/szájon át. Meg teljesen elfehéredik a szájuk belseje, nyelvük, meg ugye a bőrük is, csak az a szőrtől nem látszik. Nagyon csúnya, én egyszer jártam így, de a doki megmentette.
14/17 borcsi02 válasza:
Ide kapcsolódóan kérdezném meg, ha már mérgezésről van szó, hogy ha ilyesmi történik, és a macskán egyértelműen látszódnak hasonló tünetek, mennyi az esély, hogy még megmenthetőek? Gondolom, versenyfutás kezdődik az idővel, de mit tehet az orvos? Általánosságban elmondható, hogy tudnak segíteni, vagy inkább altatnak?
15/17 A kérdező kommentje:
Beszéltem állatorvossal. Egy gyors lefolyású vírus végzett a kismacskával. Macskanátha vírus ami jelen esetben szívizombénulást okoz. Segiteni se tudtak volna.Hát ilyet... :(
2013. okt. 12. 16:49
16/17 anonim válasza:
Ó, ez ellen védőoltás van, csak megelőzni lehet, sajnálom. Aki pedig kérdezte, széntablettát tudnak adni mérgezésnél, amit vagy megkap a jószág időben, vagy elkésik. Ezt a patikában is lehet kapni, szóval otthon is lehet belőle tartani.
17/17 borcsi02 válasza:
Szegény cica, nagyon sajnálom. Akkor megvan a magyarázat arra, miért a fiatalabb cicáiddal történik ez újra és újra, gondolom, az immunrendszerük nem tud megbirkózni ezzel a kórral. Emiatt tényleg fontos az oltások beadása, legközelebb, ha lesz új cica, ne mulasszátok el! Elég durván gyors lehetett a kór lefolyása, de legalább nem szenvedett sokat szegény:(
Köszi a széntablettás tippet az előttem válaszolónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!