A macskám galandférges: fertőző-e emberre, és milyen hamar lesz túl rajta?
Tegnap előtt vettem észre a petét a szőrén, hívtam az orvos, kapta a féreg írtót.
Van 2 kutya is, ők is kaptak.
Most nem jöhet be a lakásba, és kimostam a plédeket amin feküdni szokott, + rögtön felmostam Domesztoszos vízzel. A doki szerint lehet simogatni, de aggódom kicsit... Ahogy mosakszik, nem fertőz? A pete hatalmas, azt látnám, de mégis. Vettem kézfertőtlenítős szappant... Mit tehetnék még?
A másik: Azt mondták, 2 hét múlva kell neki még egy tabi, és ennyi. De hogy ürül ki? A galandféreg nagyon hosszú.... Ez kinyírja? Nem látom az ürülékét, mert egy erdő mellet lakunk, és ott intézi a dolgát.
Naponta hoz egeret, sajnos meg is eszi, attól lett férges. 3-4 havonta irtom (most lehet hogy több telt el...), de állítólag ha egerészik, havonta kell. Egyébként szép a szőre, és nem nagy a hasa. Tapasztalatok?
2 hétre rá kapta meg a másodikat, és utána a 4. napon jöhetett be úgy, hogy már aludt is benn pár órát. Addig csak annyira engedtem be, hogy pár perc erejéig itt legyen, aztán kicsaltam.
Ezek szerint akkor féreghajtózhatom havonta. Hurrá.
:-)
Az enyém rendszeresen bandázik más cicákkal, és napi minimum 2 egeret megeszik! A teraszon; szóval látom.... ÉS hagy is 1-2 falatot mutatóba! Ezért mondta a doki.
De lehet hogy csak 2-3 havonta fog kapni; nem akarom terhelni a szervezetét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!