Mennyire válik be a macskafű?
Úgy néz ki, lesz egy cicusunk, bent fog lakni a lakásban.
Egyetlen kétségem maradt ezzel az egésszel. Nagyon nem szeretném, ha megrágná a növényeimet. (egyrészt mert a munkám részét képezik, másrészt, mert kb a fele enyhén mérgező)
Valahol olvastam, hogy ha csak a cicának vetünk füvet, akkor arra szokik rá és más növényeket békén fog hagyni.
Várom ezzel kapcsolatban a tapasztalatokat!
Nálam a macskák naponta többször is rágcsálják a macskafüvet (igaz, ez nem gabonaféle,hanem valami vizi izé-naponta kétszer öntöm alá a vizet,azt is felszívja). De ez kell a szőrgombócok emésztéséhez. Igaz,a többi szobanövényt békén hagyják. Egy-két baleset volt csak,-a nagyobb cserép vagy a földje vonzza őket- ki lehet kaparni,esetleg bele akarnak pisilni..
Viszont a mérgező növényektől attól még veszélyben lehetnek..kíváncsiak a kiscicák mindenre!!
Nekem el kellett tenni az aszparáguszt magasra, mert fűnek nézte, és sajnos mérgező rá, de még idejében észre vettem.
Én vettem tönköly búzát, bio boltban kb. 300-400 Ft, ebből szokták préselni a zöldbúza levet, és ezt ültettem neki. Nagyon kevés, egy fél maréknyi elég az ültetéshez, és van egy egész zacskóval, úgyhogy elleszünk egy darabig. Azóta ezt rágcsálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!