Macskamenhely Budapesten?
Sajnos meg kell válnunk cicánktól... megszakad a szívem, mert nagyon szeretem, de sajnos nincs rá mód hogy megtarthassuk... hiába hirdetem macskás fórumokon, expresszen, senkinek sem kell egy felnőtt (3 éves) kandúr.
Olyan menhelyet szeretnék ahol biztos talál gazdát, gondját viselik és nem fogják elaltatni! Van ilyen valahol?
Kérjétek ki néhány (nem egy!) profi allergológus véleményét! A mi babánk három cica és egy kutya "mellé" született, az állatok nem mentek a szobájába és minden nap porszívóztunk, felmostunk, a védőnő és a gyerekorvos szerint rendben volt. 2 éves korában lett egy kis allergiája, az egyik orvos azonnal kidobatta volna velünk az állatokat, még olyanokat is mondott (persze, ha maguknak az állat fontosabb mint a gyermek...stb.), hogy sírva jöttem haza. Aztán elmentünk máshoz is, simán, sztk alapon. A főorvos asszony azt mondta, se cica se kutya ne aludjon a gyerekkel (amúgy sem engedtük, ezt könnyű volt betartanunk), naponta takarítsunk ki alaposan, szoktassuk rá, hogy nincs puszi, van viszont kézmosás és nem lesz semmi baj. Elküldött egy allergiatesztre is, ahol a cicaszőr 2#,a parlagfű nemlékszem, de rengeteg# lett. Azóta már iskolás a gyerkőc, az állatkertünk gyarapodott hörcsöggel és tengerimalaccal is, de a gyerek makk egészséges!
Hidd el, azért mert gyermeket vártok, nem kell megválnotok a macskától, csak bizonyos higiénés szabályokat fokozottabban kell betartani. Ha erre hajlandóak vagytok, minden rendben lesz, és a cicára sem vár menhely (vagy halál).
Szia !
Az én lánypmnak gégemetszése volt négyéves koráig a cicával nőtt fel soha semmi baja nem volt tőle .Sajnos az orvosok között is van aki ellenzi a gyermek melletti állattartást pedig ezek a gyerekek sokkal jobb imunrendszerrel rendelkeznek mint azok akiket a széltől is óvnak.Olyan ismerősöm is van aki allergiás a macskaszőrre és mégis tart cicát ha a párodnak eddig nem okozott különösebb problémát a cica valószinüleg a terhesség alatt sem lesz semmi baja.Én semmilyen körülmények között sem adnám menhelyre a cicámat.Próbáld a macska.hu oldalon hirdetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!