Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg a kiscicám, ugye meggyóg...

Beteg a kiscicám, ugye meggyógyul?

Figyelt kérdés
Tegnap délutàn óta nem eszik, nagyon kókadt, àllandóan fekszik, olyan kis anyàtlan ráadásul ma màr négyszer hànyt és egyszer a hasa ment! Megehetett valamit? Valaki cicuja jàrt màr így? Úgy féltem!!!! :(
2013. szept. 28. 00:07
1 2
 1/13 anonim válasza:

mennyi idős a cica? voltam én is így ,tejtől ment a hasa egész éjjel

adtam neki egy negyed ruphofent (félnek a fele) utánna reggelre jobban lett .azóta nincs semmi baja

2013. szept. 28. 00:19
 2/13 sippara ***** válasza:

az elmúlt sacc 30 órában megfordult már a fejedben az állatorvos meglátogatásának gondolata?

Gondolkodj egy kicsit, ha tegnap délután óta folyamatos fájdalom/hányinger/rossz közérzet miatt nem tudnál enni, állandóan csak feküdnél, négyszer hánynál és menne a hasad? Mit csinálnál? Miért érzem úgy, hogy nem gyakorira írogatnál kérdést?

2013. szept. 28. 00:24
 3/13 anonim ***** válasza:

A fájdalom-és lázcsillapítók közül a legveszélyesebb hatóanyagok a paracetamol, ibuprofen, acetilszalicilsav, naproxen, stb. A paracetamol (pl. Rubophen) tartalmú készítmények az emberben, a májban különböző enzimatikus utakon alakulnak át. Macskában ezek az utak csökkent kapacitásúak, így viszonylag csekély mennyiségű készítmény felvétele is súlyos májkárosodást, vörös-vérsejtszétesést okozhat. A mérgezés hamar, már 1-2 óra elteltével is szembetűnő, étvágytalanság, nyálzás, hányás tapasztalható, majd később vérvizelés is (barna vizelet). Fél, egy nappal később már súlyosak a tünetek, az elhullás 2 napon belül bekövetkezhet. Kutyáknál levertség, hasmenés és hányás, sárgaság, vérvizelés tapasztalható, majd 2-5 napon belül elpusztulhat. Ha időben észrevesszük, hogy kedvencünk gyógyszert evett, minél hamarabb (néhány óra) hánytatással, illetve aktív szén beadásával, megelőzhetjük a nagyobb mértékű felszívódást. A további kezelés az állatorvos feladata.

Hányást-hasmenést okozhat fertőzés és mérgezés is. Ha kijárós macska, mindkettő esélyes, állatorvoshoz kéne vinni.

2013. szept. 28. 00:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs állatorvos, holnap vegyetek neki a patikában aktív szenet, ez a mérgezést enyhíti, bármilyen mérget is evett. De fertőzésre lótúrót se ér.
2013. szept. 28. 00:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
hát ha továbbra is így fogsz aggódni érte akkor már nem sokáig szenved
2013. szept. 28. 00:33
 6/13 anonim ***** válasza:

BE NE ADJ NEKI EMBER GYÓGYSZERT! VAN AMI MEG IS ÖLHETI! MÁSNAK A TE ÁLLATOD NEM DRÁGA!

Gondolom azt hiába írom, hogy orvoshoz kell vinni, annyira azért nem félted, különben nem néznéd, hogy másfél napja beteg és hányik meg fosik.

2013. szept. 28. 01:03
 7/13 A kérdező kommentje:
Egésznap dolgoztam, de 8 orakor még épp bent értem az àllatorvost, be is mentem hozzà, de a cicàt màr nem tudta volna fogadni ha haza megyek érte. Ma reggel vihetem kilencre. Nem azért írtam ide, hogy é magam gyógyítsam meg, hanem hogy màssal is történt e hasonló és túl élte e. Egyénknt fél éves. Köszöm a vàlaszokat!
2013. szept. 28. 03:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Bocsànat a hibàkért, telefonròl írtam.
2013. szept. 28. 03:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi lett a cicával? Mit mondott az orvos?
2013. szept. 28. 10:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves kiscicatartó! Tejet ne adj neki. Lehet attól megy a hasa. Hívj fel egy állatorvos, nem kerül semmibe. Vagy vidd el dokihoz. Csak rá néz vagy meg is vizsgálja, kap egy szurit ami nem fog fájni neki. Ezért az én dokim nem kér pénzt. Ha a tied szokott akkor 1000ft nál többet nem kér. A legtöbb ember azért nem viszi állatorvoshoz kedvencét, mert félnek az áraktól. Vidd csak el nyugodtan.
2013. szept. 28. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!