Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most akkor kinti vagy benti cica?

Most akkor kinti vagy benti cica?

Figyelt kérdés

Kintisek:Cáfoljátok meg miért kinti cicátok van!

Bentisek:Cáfoljátok meg miért bentitek van?

2013. szept. 18. 14:39
 1/6 sippara ***** válasza:
91%

Egy kicsit a helyedben utánanéznék az ismeretlen szavak jelentésének, mielőtt hülyét csinálok magamból ország-világ előtt - még ha csak névtelenül is.

A kérdésed egyébként úgy ahogy van, értelmezhetetlen. Tényleg nézz utána, mit is jelent "megcáfolni" valamit.

2013. szept. 18. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:

benti cica, mert életem első cicája akit nagyon szerettem kinti cica volt, macska aides lett s meghalt. (elkapta vmi kóborkától valószínű).

én azt szeretném a cicáim sokáig éljenek, így egyértelmű h bentiek.

2013. szept. 18. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Érvek a kinti tartás mellett:

A macskáknak rengeteg energiájuk van, és imádnak kint mászkálni, vadászni, napozni, szeretnek a szabadban tartózkodni.

Ellenérvek a kinti tartás ellen:

A vadászgatás miatt férgesek lesznek (rendszeres féreghajtás kiemelten fontos), illetve különböző veszélyeknek vannak kitéve: elüti őket az autó, elcsavarognak, más macskákkal összeverekednek (főleg, ha nincsenek ivartalanítva)-->pl macska Aids..

Érvek a benti tartás mellett:

Az előbb említett veszélyek megszűnnek, lakásban is teljesen jól érzik magukat a macskák, könnyen alomra szoktathatóak.

Ellenérvek a benti tartás ellen:

Mindenhová felugranak (konyhapultra is), összekarmolják a bútorokat. Le kell őket foglalni játékokkal, kaparófával. Hullik a szőrük (bár ha rendszeresen ápolva van a szőrük, és kefélgeti őket az ember, akkor ez minimális).

Hirtelen ennyi jutott eszembe :)

2013. szept. 18. 14:54
 4/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Miért kellene megcáfolnom azt, hogy kint tartom a cicát/kutyát? Egyébként azért, mert súlyosan beteg családtag állapota nem engedi, hogy állat legyen a lakásban.
2013. szept. 18. 15:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom...én csak érdeklődöm ,mert nem tudok dönteni ,hogy kinti vagy benti macskám legyen. Nem akarok senkit sem felzaklatni.
2013. szept. 18. 15:15
 6/6 norzsu ***** válasza:

Szerintem benti cica legyen :) Előnyei, hogy mindig körülötted van. Nem kell aggodnod, hogy kint valami baja esik. (mérgezés, elütik, kutyatámadás, valaki bezárja stb)

Egyből észreveszed ha beteg, kedvtelen vagy bármi.

Sokkal többet tudsz vele foglalkozni, mintha kint lenne, hisz mindig a lakásban van, kerülsz-fordulsz hozzászólsz, megsimogatod stb. :) Hátrányai nem igazán vannak, csak annyi, hogy amíg kicsi nagyon aktív, mozgékony, szóval néha felébreszt majd, mert éjszaka játszik, ugrál stb. :) Az enyém még mindig csinálja néha, Pedig Ő már Másfél éves:)

2013. szept. 18. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!