Cicát szeretnék a szobába. Szabad?
A helyzet a következő: Nagyon szeretnék egy benti cicát. Kint élnek a cicáink, anyu nem viselné el, ha bent lennének.
Azt szeretném kérdezni, hogy az baj lenne, ha a cicát csak az én szobámba tartanám? Szóval nem mászkálhatna szanaszét a házban.
Ez nem lenne jó neki igaz?
Gondoltam azért megkérdezem, de ha tényleg nagyon nem ajánlott kizárólag a szobában tartani, akkor lemondok róla.
Most biztos jön a sok öntudatos gazdi, hogy "Dehát én is benn tartom és nincs semmi baja"
Rohadtul utálja a macska a kis területeket, neki szabadság kell nagy fák, rejtekhelyek nem pedíg négy fal, még lakásbantartani is kínzás de egyetlen szobában pláne...
Plüssmacska.
Vagy ha elektromosat veszel, nyávog is. És senkit nem zavar...
Akkor tényleg nem fogom.
Legfeljebb sokat leszek kint a többieknél. Amikor normális idő van, akkor elég sokat vagyok kint velük, szeretek velük lenni, csak sajna most már egyre rosszabb idő van és én se járok ki annyit, meg ők is elbújnak.
Itt nem panellakásról van szó!
Miért kellene az egyik macskát csak kintlétre, a másikat meg csak bentlétre ítélni. Kintre járna a dolgát végezni, meg enni. Ha pedig szeretnél vele lenni, akkor beengeded.
A döntés újra csak anyudon áll, ne tőlünk várd!
Szia!
Szerintem se tartsd benn, egy szobában. De ha az egész lakásban mozoghat, és nem túl kicsi (már a ház), akkor szerintem nem feltétlen lesz neki rossz.
Viszont ha mégis kiengeded, akkor nagyon fontos, hogy be legyen oltva.
Nekünk sajnos a cicámat oda kellett adnuk valakinek pár hónapra, direkt megkértük, hogy ameddig nem viszik el állatorvoshoz, ne engedjék ki. Jó, akkor ők nem viszik ki, ebben maradtunk. Aztán néha mégis kiengedték, mint utólag kiderült. Megbetegedett, és tegnapelőtt tudtam meg, hogy meghalt. Mert állatorvoshoz nem tudták volna elvinni? Nem, még fel sem hívtak, hogy beteg. Pedig hamarosan el tudtam volna vinni magammal, mert már lettek volna megfelelő körülmények.
Bocsi, hogy nem csak a kérdésre válaszoltam, csak muszáj volt ezt kiírni magamból:(
Igazából hatalmas a ház, biztos nem lenne semmi baja, ha futkozhatna mindenhol. Csak anyu tiszta idegbajos, még kint se szereti őket, meg állítólag allergiás a macskaszőrre, ami megjegyzem szerintem csak hülye kifogás, de hát nem tudok mit tenni.
Mindegy, majd ha egyszer elköltözöm, lesz benti cicám :)
Nem. Az a sejtésem, hogy alapba utálja az összeset. Amikor néha beszalad a házba valamelyik cicánk, már ordít, meg csapkod.
Csak nagyon szeretem őket, és olyan jó lenne, ha ilyenkor mikor nincs jó idő, is játszhatnánk :)
Majd egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!