Amacskákat hogy kell hozzászoktatni a sétáltatóhámhoz?
Nem hurrogtam le, csak nem értem miért kell egy macskát sétáltatni? Teljesen a természetük ellen van az egész. A macska egy szabad és önálló állat, ráadásul nagyon különbözően viszonyulnak az emberhez. Vannak kedves bújós macsekok, és vannak kifejezetten gonosz állatok is. A miénk amíg élt szegényke, nagyon kis bújós játékos volt, de ahogy nőtt egyre függetlenebbé vált, és éjjel kirágta magát a rácson is, plusz egyre kevésbé maradt meg ölben is.
Szóval ha nem akarja azt a hámot, akkor minek erőlteted? Gondolom örülnél neki, ha gyerekkorodban rád is rádraktak volna valami olyan hámot, amit utáltál...
Amúgy meg ezt olvasd el, itt le van írva minden. Az elején kb ugyan ezt mondja el, mint én... vannak macskák amiket nem lehet sétáltatni, ennyi.
Oké, így már érthető... Azthittem csak "divatból" szeretnéd sétáltatni.
Nincs valami hormonális problémája? Ha nem eszik sokat, és mégis kövér, akkor lehet más áll a háttérben. Hányszor eteted / nap és mivel? Lehet egy kis koplalás ráférne: száraztáp meg víz, semmi zsíros kaja.
Volt egy undorítóan kövér macska a házunknál, és akkor mozgott egyedül, amikor éhes volt :) Szóval egy kis koplalás ráférhet, ha nagyon nem akarja a hámot meg a sétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!