Segítség!? Elrontottam a macskám!?
A fiatal kiscicánkkal a kezemmel kezdtem játszani, eleinte vicces volt. Most mikor már nagyobb lett ez a vicces játék már eléggé fájdalmas tud lenni. Vad lett a cica. Nem tájékozódtam rendesen előtte, én hibáztam? Csak valami játékkal kellett volna vele játszani? Le lehet még róla szokatni? (időben vagyok még? kb 2-3 napja tűnt fel, hogy vad, mióta fájdalmas)
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Arra gondolsz, hogy erősen harap és karmol?
Erről szerintem le tudod szoktatni fokozatosan. Egyébként nem tehet róla, ők egymással így játszanak, csak belemerül a játékba, önfeledten jól érzi magát, nem akar bántani.
Rengeteg hasonló kérdés van, azoknál azt írták többségében, hogy olyankor az orrukra koppintanak vagy óvatosan megpöckölik. Én nem tudom, hogy ez jó ötlet-e inkább próbálkoznék előtte azzal, hogy olyankor mindig hangosan és erélyesen rászólok és abbahagyom addig a játékot, elhúzom a kezeimet. Esetleg fel is lehet emelni és azt mondani neki "csssittt" (csitt), de ez nem minden macskánál válik be, mert némelyik úgy belecsikar az ujjadba ilyenkor, hogy "öröm nézni"... De sok cicánál viszont beválik.
Talált kiscica, cumival lett felnevelve.
Elkezdtem a "fenyítést", remélem hasznos lesz! Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!