Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek hozzak a cicám...

Szerintetek hozzak a cicám mellé egy társat?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hetes cicám (kandúr). Azon gondolkoztam, hogy elhoznék egy másik helyről egy másik cicát (nőstény). Egy alkalommal szeretnék tőlük kiscicákat, utána ivartalanítás mindkettőnél. Hülyeséget csinálnék? Vagy inkább maradjon egyedül és kb. 6 hónapos korában ivartalanítsam?
2013. szept. 13. 11:23
 1/4 Imola Ágnes ***** válasza:
Hogy legyen még egy társa, az nagyon jó ötlet, imádnivalóan tudnak kergetőzni...de a fialtatást az nem értem...minek? miért? Amógy nem muszály kandór, nekem két nőstényem van. Te is látod hány gazdi nélküli van, nem? Vidd haza, ivartalanítsd időben mindkettőt, és nem lesz gond:)
2013. szept. 13. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Megvan a kockázata ennek a dolognak sajnos. Mert megvan az esélye, hogy amint ivarérett lesz a nőstény, vemhesülhet is. 6-9 hónapos koruk körül válnak ivaréretté, de ez nem egyezik meg a tenyészérettséggel, nem biztos, hogy elég érett egy vemhesség kihordására, így előfordulhatnak komplikációk (pl gondolj bele, hogy az embernél is az "ivarérettség" kb 12-14 éves korban valósul meg, de normális az, ha egy 13 éves kislány terhes lesz?). Persze ez nincs mindig így, sokszor nem lesz belőle semmi probléma, de megvannak a rizikói.

De elmesélek Neked egy történetet, ami nem olyan régen történt meg. A barátom kishúga is szeretett volna kiscicákat. Volt egy fiatal, kijárós nőstény macskája. Kb 7 vagy 8 hónaposan vemhesült. Megszületett a 8!! kölyökmacska. Persze ez egy extrém eset..nagyon ritka, főleg az első ellésnél, hogy ennyi szülessen. Alig tudták elajándékozni a kölyköket, illetve az anyamacska elpusztult,kb amikor a cicák 5-6 hetesek voltak. Nos, ez valószínűleg a nagy alomszám miatt fordult elő, nem bírta a szervezete ezt a nagy megterhelést.

Én a helyedben nem akarnék almot. Hova ajándékozod el a kiscicákat? Meg miért szeretnél kismacskákat? Mert aranyosak? Ez egy kissé önző emberi megközelítés, a macskáid érdekeit kell szem előtt tartanod. Persze nincs azzal baj, ha kettő macskát szeretnél, biztos jól ellennének, nem unatkoznának, de szerintem ivartalaníts, mielőtt alom születne.

2013. szept. 13. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
A társ jó ötlet, de tényleg, miért akarsz kiscicákat? Kinek adod őket? Olyan sok kóbor macska van, és ideiglenesbe befogadott macska, hogy nagyon nehezen találsz gazdit neki! Szerintem ne!
2013. szept. 13. 12:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam! Teljes mértékben igazatok van, viszont az elajándékozásban nem igazán értek egyet, a saját példámból kiindulva. Budapesten élek, mikor én kerestem kiscicát, naponta nézegettem a hirdetéseket. Rengeteg gazdit felhívtam, akik közölték, hogy már másnap elvitték, illetve lefoglalták őket. Ahonnan az enyémet is hoztuk, 5-en voltak testvérek, mire mi odaértünk már csak 2-en voltak. Szóval ebből kiindulva nem tartanék az elajándékozástól. Még nagyon sokszor át fogom ezt gondolni, mert ez csak egy hirtelen jött ötlet volt. Még egyszer mindenkinek köszi! :)
2013. szept. 13. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!