Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet a macskám FIV-es?

Lehet a macskám FIV-es?

Figyelt kérdés
Van egy cicám otthon, be van oltva minden egyéb ellen! Járok macskákat etetni egy helyre, és attól félek, hogy elkap valamit tőlük! Megmosom a kezem, igyekszem nem tapogatni őket! De pl ott vagyok, beülök az autóba, jól összetapogatom a kormányt, utána megállok a melóba, kezet mosok, de mikor megyek haza ugyanúgy megtapogatom! Hozzám dörgölődznek, rajta van mindenemen ha úgy van!! Úgy sajnálom őket, legszívesebben agyon tapiznám őket, de így csak hámit kapnak... A Fiv ellen ha jól tudom nincs védőoltás,de csak karmolással terjed vagyis csak vérrel tud terjedni!! (?) Mi a véleményetek? Normális válaszokat kérnék!

2013. szept. 4. 07:18
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
kedves hosszú válaszoló! :) nagyon köszönöm, de mostmár aztán tényleg semmit nem értek? Mi pozitív meg sztereo vagy mi?? Most akkor az adott helyzetemben hazavihetem a vírust? És ez okozhat egyáltalán problémát?? Biztos hogy a dokim nem véletlen nem adta be neki! Amúgy 5 hónapos "kiscicáról" van szó!!
2013. szept. 5. 07:38
 12/12 anonim ***** válasza:

A FIP az lehetne valahol fórum téma is. Ahogy írta valaki lehet is tőle félni meg nem is.Ami valóban érdekes,hogy itthon valahogy senki se tud róla semmit,bár nyugatra se sokat.Teljesen kiszámíthatatlan vírus és minden FIP máshogy zajlik le.Valahol olvastam egy amcsi tudós írását,hogy felesleges rettegni a FIP-től,mert kb a macskák 95%-a ebben halhat meg.Nincs is teszt ami maximálisan megbízható lenne,mert PCR vizsgálattal mindenki negatív,de ha titert nézetünk akkor meg mindenki pozitív :D Ugye a titernél 1:100-tól tekinthető pozitívnak a cica és ilyenkor javasolják a FIP tesztet,na de milyen tesztet?Nevetséges az egész és én meg az orvosom se látott még 1:100 alatti titert.Max ha biztosabbra akarunk menni akkor vérből albumin/globulin arányokat kell nézni,mert ez megemelkedik a FIPnél.

Koronavírussal minden macska találkozik,ezt kivédeni nem lehet.Ráadásul egy nagyobb stressz hatására is átalakulhat a korona FIPpé.

Szóval aki nem érti a FIPet azt megértem,mert a világon nincs olyan ember aki érteni és megfejtené.

2013. szept. 5. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!