Van egy fekete anyacicám,5 nappal ezelőtt született 2 kismacskája. A hasába van még 3-vagy 4 kismacska sokkal kisebbek, mint a megszületett kismacskák. Még dobog a szivük. Mi a baj vele?
az anyamacskám nagyon jól érzimagát.már elkezdett jó sokat enni . még játszik is ,mintha semmi nem történt.
Mikor szüli meg a kiscicákat???
Van egy macskám, én is meg voltam bizonyosodva róla, hogy maradtak még bent kölykök a szülés után. Nagy volt a hasa, sőt (azt hittem), hogy még ki is tapintottam párat. Az anya jól volt, aztán pár nap alatt a hasa is szépen lelappadt.
Viszont volt egy másik macskám, akinek az egyik kiscicája farfekvéses volt, a farkát dugta ki először. Így nem is tudott volna megszületni, csak kínlódott az anya. Megfogtam a farkát és nyomásnál egyszerűen kihúztam belőle. Gondoltam, inkább a kismacska pusztuljon el, mint az anya. (Mellesleg ha már itt tart a szülés, az állatorvos sem tud mást csinálni!) Mindenesetre mindketten egészségesek.
Az embernél van olyan, hogy terhesség alatt kiszabadul még egy petesejt, ami aztán megtermékenyül (szuperfötácó). Ebből következik, hogy a két magzat nem egyidős. (Sőt, olyan is van, hogy nem is ugyanaz az apjuk, de ez már egy másik téma.) Amikor az érettebb baba eléri azt a kort, amikor meg kell születnie, akkor beindul a szülés. És akkor mind a két baba megszületik, bár az egyik többnyire koraszülött lesz. Hogy macskáknál bent maradhatnak-e az éretlenebb kölykök, egyáltalán náluk létezik-e ilyen, nem tudom, csak ez jutott eszembe a történetedről. Biztosat állatorvos tudna mondani, ha talász egy elkötelezett állatorvost, szerintem egy vizsgálatért nem fog pénzt kérni. Ha meg tenni kell valamit vele, akkor ha megmondod, hogy nincs pénzed, szerintem akkor sem nem fogja szenvedni hagyni. Aztán lehet, hogy csak vaklárma az egész.
nem vittem állatorvoshoz
de mostmár nem is kell
mert sikerült ma hajnalban megszülnie a kiscicákat
sajnos nem itthon szülte meg őket úgyhogy nem tudom,hogy hogy néznek ki
egyébként én csak azért teszem fel ezeket a kérdéseket,mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is .
JA ÉS A MACSKA ÉLETBEN VAN most ébben szoptatja a kölykeit, amiket itthon szült meg
egyébként meg nem vagyok állatkinzo sokkal jobban szeretem az állatokat mint bárki más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!