Az ölemben halt meg a macskám. Mit csináljak?
Amint előkerült, tudtam hogy nagy baj van. Régen adtam neki kisebb csont darabokat, de akkor is éjszakai ügyelet lett a vége, mert kihányta egy részét, a másik fele meg szinte belesült.
Kijárós cica volt, de minden nap vacsoraidőben hazajött. Eltűnt a hétvégére, ma reggel kóválygott haza.
A szomszédságban lakik egy kicsit hibbant bácsi. Véleményem szerint, ő "befogta magának" a macskámat és megetette mindenféle kajával, többek között csonttal is.
Amint megláttam a macskát, hogy nehezen lépked, a hasa fel van fújódva, látszott a fájdalom a szemében. Rögtön hivogattam az orvosokat, de vidéken lakunk, kocsim nincsen és 20 dokiból 18 szabadságon van. 2-3 dokit tudtam elérni, abból egy volt, aki ki is jött volna, de azt mondta, hogy fullon van a rendelő, de majd jön.
Én már könyörögtem az összes szomszédnak, már felhívtam a helyi yardot is (már-már majdnem haveri viszonyban vagyok velük), hogy segítsenek, de senki nem segített.
Mire eszembe jutott, hogy taxit is hívhatok, addigra már órák telhettek el.
Későn jutott eszembe a taxi.
Szegény cicámnak a hasa nagyon fel volt fúvódva, öklendezett, mandarin nagyságú "betonlabda" volt a hasában. Nem nyávogott, nem csinált semmit. Csak feküdt. Hatalmas fájdalmai voltak. Az ölembe vettem, simogattam fél órán keresztül.
Egyszer csak mintha sikított volna egyet, a szemembe nézett, majd összecsuklott.... elment. Rá két percre érkezett meg a taxi, 20 perces késéssel.
Azóta egyfolytában csak sírok és bömbölök. Nekem ez a macska volt a mindenem. És olyan fiatal volt még, 3 éves. Én vagyok a hibás. Ha hamarabb jut eszembe ez-az, akkor lehet hogy még most is élne.
Köszönöm a válaszokat.
Az a helyzet, hogy hiányzik. Nagyon!
Hiányzik az a nagy fekete buksija. Hiányzik, hogy nem kuncsorog vacsoránál. Hiányzik, hogy nem ugrik fel az ölembe, amikor leülök a géphez. Hiányzik, hogy nem fetreng a konyhaküszöbön, amikor a konyhában vagyok.... hogy nem ugrik fel a kád szélére, amikor fürdök....
Nagyon vacak érzés.
Bárhova nézek őt látom
Nem tipikus macska volt. Jobban hasonlított egy egygazdás kutyára inkább. A férfiakat nem szerette, csak a férjemet, de őt is inkább csak büfének tekintette. Ha jött hozzánk vendégségbe egy csaj, azonnal az ölébe ugrott, a fiúk elől elbújt.
Ha úgy vesszük én voltam az anyja. Még tápszerezni kellett, olyan pici volt, amikor hozzám került.
A nap 24 órájából 20-at itthon töltött. Ezért is nem értem, hogy hova tűnhetett el a hétvégén.
Fáj, nagyon fáj. Még sokáig fájni fog a hiánya. De sok szép pillanatot és emléket köszönhetek neki, és ezeket senki sem veheti el tőlem.
Egyébként ő volt az: [link]
Már megint sírok, remélem nemsokára elfogynak a könnyeim.
Nem tudok rendesen aludni se. Rémálmaim vannak, inkább nem is alszok. Sosem volt beszédes macska, alig volt hangja. De az az utolsó sikítása még mindig a fülemben cseng.
Én is megsirattam! Borzasztó érzés lehetett.
Nekem jövő hónapban lesz egy éve, hogy elpusztult a cicám. Nincs erőm leírni mi történt, de az orvosi rendelőben halt meg.
Sírtam, sokat. És a párom is (férfi), aki azelőtt soha nem láttam sírni, pedig 15 éve együtt vagyunk.
Nem tudtam sem enni, sem aludni. A konyhából menekültem (folyton ott téblábolt), nem főztem és igen, napokig ki sem keltem az ágyból. 8 éves volt, és ő is hirtelen halt meg. Gyönyörű, okos macska volt.
Ma is szoktam még sírni, de már tudok róla beszélni, a szép emlékek megmaradtak. És különben is, egyszer még úgyis találkozunk valamikor. Érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!